LSD Dream Emulator

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

LSD Dream Emulator är ett tv-spel släppt 1998 för Playstation. Spelet är skapat av företaget Asmik Ace tillsammans med konstnären Osamu Sato. Det medföljde också ett soundtrack och en dagbok när man köpte spelet.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Spelet saknar egentligen en handling av den typ man hittar i de flesta spel. Spelet går ut på att man går omkring i en värld som sägs vara baserat på drömmar, nedskrivna av en medarbetare på Asmik Ace.[1] Miljön är psykedelisk och innehåller ibland våldsamma, obehagliga och erotiska teman. Osamu Sato har illustrerat dagboken och miljöerna i spelet och har även skapat musiken. Spelaren upplever drömmarna som dagar, det finns totalt 365 dagar.

Mottagande[redigera | redigera wikitext]

Spelets märkliga natur har gjort att vissa fascineras av det och det finns hemsidor finns dedikerade för spelet där spelare lägger ut bilder och skriver om sitt spelande.

Det meddelades i slutet av 2014 att det arbetas på en nyare version av spelet.[2]

Kontrovers[redigera | redigera wikitext]

Förkortningen av spelet, LSD sägs stå för "Linking the Sapient Dream" och ska inte ha något med droger att göra.[2] Värt att nämna är dock att Osamu Sato har gjort flera konstverk inspirerade av drogkultur samt andra psykedeliska spel.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ http://dreamemulator.wikia.com/wiki/LSD:_Dream_Emulator_Wiki
  2. ^ [a b] ”LSD Revamped”. Arkiverad från originalet den 25 december 2014. https://web.archive.org/web/20141225221448/http://killscreendaily.com/articles/lsd-revamped/. Läst 15 mars 2008.