Lasse Swahn

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Lasse Swahn 2009

Lars "Lasse" Swahn, född 1945, är en svensk programledare på Sveriges Radio. 1997–2008 var han programledare för Ring så spelar vi i Sveriges radio P4 tillsammans med Lisa Syrén. Periodvis är Lasse Swahn även programledare för P4-programmet Karlavagnen.

Lasse Swahn har arbetat på Sveriges Radio sedan 1970. Han var lokalradiochef för Radio Kalmar 1977-1982, redaktionschef på Radio Göteborg och nu programledare. Årets göteborgare är en utmärkelse som utdelats sedan 1994 och som Lasse Swahn utvecklat i samarbete med GT och Göteborg & Co. Utmärkelsen tilldelas en förtjänstfull person, född i Göteborg (eller någon annanstans) och som glatt eller roat de många göteborgarna under året.

Alltinget var ett kunskapsprogram i Sveriges radio P4 som Lasse Swahn utvecklat och var programledare för under tiden det sändes (1998—2012). I programmet svarade en expertpanel från Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola på lyssnarnas frågor. Alltinget sändes på torsdagar och en period var det en del av programmet Karlavagnen.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]