Lorenz av Österrike-Este

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Lorenz av Belgien, ärkehertig av Österrike-Este
Född16 december 1955 (66 år)
Clinique du Belvédère, Boulogne-Billancourt, Hauts-de-Seine, Frankrike Frankrike
Yrke/uppdragPrins av Belgien, hertig av Modena, ärkehertig av Habsburg-Este, kejserlig prins av Österrike, kunglig prins av Ungern och Böhmen
MakaPrinsessan Astrid av Belgien, ärkehertiginna av Österrike-Este
BarnAmadeo, Maria Laura, Joachim, Luisa Maria, Laetitia Maria av Belgien, ärkehertiginna av Österrike-Este

Prins Lorenz Otto Carl Amadeus Thadeus Maria Pius Andreas Marcus d'Aviano av Belgien, hertig av Modena, ärkehertig av Österrike-Este, kejserlig prins av Österrike, kunglig prins av Ungern och Böhmen, titulerad Hans kejserliga och kungliga höghet prins Lorenz av Belgien, född 16 december 1955 i Clinique du Belvédère, Boulogne-Billancourt, Hauts-de-Seine, Frankrike som andra barn till Robert av Österrike-Este och ärkehertiginnan Margaret, född prinsessan Margherita av Savojen-Aosta. Prins Lorenz är överhuvud för Modenas hertigliga familj; arvinge är hans äldste son, prins Amedeo av Österrike-Este

Den 22 september 1984 gifte han sig med prinsessan Astrid av Belgien, den enda dottern till den dåvarande prinsen av Liège, senare kung Albert II av Belgien. De har fem barn:

Han blev prins av Belgien genom ett kungligt påbud 10 november 1995. Hans barn har titeln "prins/essa av Belgien, ärkehertig/inna av Österrike-Este, kejserlig prins/essa av Österrike, prins/essa av Ungern och Böhmen".

Även om han använder sig av efternamnet "Habsburg", bär hans barn, som prinsar av Belgien, efternamnet "de Belgique"/"von Belgien"/"van België".

Ärkehertig Lorenz är överhuvud för den hertigliga familjen av Modena; rangen gavs till hans far av kejsar Karl I av Österrike, hans farfar.