Loser

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Loser
Genre Drama
Komedi
Romantik
Regissör Amy Heckerling
Producent Amy Heckerling
Twink Caplan
John M. Eckert
Manus Amy Heckerling
Skådespelare Jason Biggs
Mena Suvari
Greg Kinnear
Originalmusik David Kitay
Fotograf Rob Hahn
Produktionsbolag Columbia Pictures
Premiär 2000
Speltid 98 min
Land USA USA
Språk Engelska
IMDb SFDb

Loser är en amerikansk romantisk-drama-komedi från 2000 i regi av Amy Heckerling med Jason Biggs och Mena Suvari i huvudrollerna. Filmen hade Sverigepremiär den 10 november 2000 och släpptes på video den 25 april 2001.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Paul lämnar sin lantliga trygghet i mellanvästern för att börja på college i New York. Väl framme får han dela rum med Adam, Chris och Noah, tre killar som helst bara vill festa hela dagarna och som inte alls tycker att Paul och hans studerande hör hemma på ett college. Men Paul är fast besluten att han ska sköta sin studietid så han inte blir av med sitt stipendium, vilket inte är det lättaste med de rumskamraterna. En dag anmäler Adam, Chris och Noah Paul för att kunna kasta ut honom från rummet så att de ska kunna festa ostört. Ensam och övergiven hittar Paul husrum hos en veterinär om han hjälper till med att ta hand om djuren.

Under en lektion träffar Paul på den vackra studiekamraten Dora Diamond, hon blir en vän som han börjar att umgås med allt mer. Men efterhand får Paul alltmer känslor för Dora, men Dora har redan en pojkvän - skolans professor Edward Alcott. Ändå bjuder Paul ut Dora på en konsert, vilket hon tackar ja till, men dyker aldrig upp på konserten till Pauls stora besvikelse. Samtidigt har Paul lånat ut djursjukhusets lokaler till Adam, Chris och Noah så att de har någonstans att festa på, och när Paul kommer tillbaka ser han att hela stället är vänt upp och ner och dessutom hittar han Dora helt utslagen inne på toaletten.

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Rollista (i urval)[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]