MRS-Radio

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

MRS, Music Radio Service, grundad 1980, är en radiostation i Stockholm som sänder bland annat urban och R&B-musik på frekvensen 90,5 MHz varje dag, tidiga morgnar och sena eftermiddagar, på Internet dygnet runt. En av grundarna av MRS är Gagarin Miljkovich, som än idag (2021) arbetar på stationen.

MRS sände med start från oktober 1980, till en början på "Järva-sändaren" på FM-frekvensen 91,1 MHz, i Spånga Tensta, i nordvästra Stockholm. Järva-sändaren var den andra närradiossändaren i Stockholm, vid sidan av 88,0 MHz, som var placerad i Stockholms City.

En egen privat FM-sändare införskaffades 1993 för FM-frekvensen 90,5 MHz, och placerades på ett av höghusen i Vällingby Centrum.

På stationen sänds några verkliga långkörarprogram, som idag (2021) alla hållit på i över 20 år: "Made In Brazil" med DJ Joaqium, "Stomp Show" med Håkan "Trouble" Andersson (med soulful house och garage mixat non-stop), "Soul Underground" med DJ Jens (ny nerpitchad hiphop, trap rap och r&b) och "Reggae Attack" med Ashman of SoundKilla.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]