Madelaine Vilgren

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Madelaine Vilgren

Susann Madelaine Vilgren, född den 19 juni 1958, är en svensk socialdemokratisk politiker i Östergötland. Sedan 2008 är hon oppositionsråd i Ödeshögs kommun.

Utbildning och karriär[redigera | redigera wikitext]

Madelaine Vilgren var förbundskassör för RFSL [1] (Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter), mellan åren 2005-2011 och satt med i den statliga Diskrimineringskommittén som expert [2], ordförande för Ödeshögs kommunrevision, ansvarig för Kvinnosekretariatet i ILGA [3](International Lesbian and Gay Association, en världsomfattande organisation för homo- och bisexuellas och transpersoners rättigheter), kongressombud för Socialdemokraterna i Östergötland och ledamot i Forum Syds Styrelse [1] (en paraplyorganisation som samlar 163 svenska organisationer och arbetar med internationellt bistånd och opinionsbildning om globala frågor).

Hon har också varit lokalt engagerad som ordförande för Ödeshögs Arbetarekommun [4], ridklubben Alvastraryttarna, Alvastra krönikespel och RFSL Jönköping.

Nuvarande uppdrag[redigera | redigera wikitext]

Idag är hon, förutom oppositionsråd, andre vice ordförande i kommunstyrelsen [5], förbundssekreterare i Hbt-socialdemokrater Sverige sedan 2012 , vigselförrättare [5] [6][7], ledamot i Landstinget i Östergötland [8], ersättare i Östsam [8].

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

Tryckta källor[redigera | redigera wikitext]