Mall:Boxwikiträff

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Veckovisa träffar:

Månatliga träffar:


Användning[redigera wikitext]

Boxwikiträff används för att uppdatera informationen i kalenderboxarna {{wikiträff}} och {{wikiträff2}}. För att publicera informationen (exempelvis på användarsidor), använd helst någon av dessa två mallar.

All information som syns på Wikipedia:Wikiträffar bör kunna publiceras även här, förslagsvis med länk till utlysningen på Wikiträffarsidan. Både enstaka och återkommande wikiträffar kan publiceras i anslagstavlan, men de återkommande samlas i första hand under de fasta rubrikerna (om det inte tillfälligtvis blivit ändrat datum, plats eller annat).

Vad platsar?[redigera wikitext]

Wikiträffar är en lös benämning för alla tillfällen där wikipedianer kan träffas för att samarbeta och umgås, utbyta idéer och erfarenheter. De inkluderar fikor, pubar, middagar och skrivstugor men kan också vara annat, mer organiserat. Där finns utställningar, firanden, mässor, förläsningar, kurser och annat. Rena föreningssammankomster i exempelvis Wikimedia Sverige faller lite utanför ramen, om de inte arrangeras som öppna möten, öppet hus eller dylikt. Tanken är att wikipedianer och intresserade ska kunna dyka upp utan föregående anmälan, även om föranmälan ofta uppskattas (av praktiska skäl).

Mässarrangemang som wp:bok17 är exempel på evenemang av mer komplext slag som bör kunna synas här. Där rekryteras både volontärer och lockas till sammankomster.