Malldiskussion:BBR-länk

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Komplicering av mall[redigera wikitext]

Den senast uppdateringen 8r ett resultat av en "nylig" uppdatering hos BBR som gjort att en del nya BBR-länkar slutat fungera. Aläggningar, byggnader och miljö hade samma räknare för objektid fram till oktober 2011. Då kunde objektid för byggnader, miljöer och anläggningar aldrig krocka med varandra. I oktober 2011 driftsattes "nya" bbr. Det visar sig att objektid för anläggningar, byggnader och miljöer nu har separata räknare. Detta innebär att byggnader, miljöer och anläggningar kan få samma objektid.

Av denna anledningen behöver nu typ anges som en andra parameter. /Lokal_Profil 12 september 2012 kl. 15.44 (CEST)

ID-Matchning fungerar inte[redigera wikitext]

@Lokal Profil: jag har i helgen utforskat hur det egentligen står till med dessa BBR identifierare. Gamla IDn börjar alltid på "210" och bland dessa är det omöjligt att skilja olika typer ifrån varandra. Alla nya IDn börjar på "212", "213" eller "214".

  • 212 = miljö
  • 213 = anläggning
  • 214 = byggnad

Cirkus 95% av identifierarna i BBR är av den nyare typen.

REFERENS Abbe98 (diskussion) 3 september 2017 kl. 15.45 (CEST)

@Abbe98: I den här mallen så kräver vi ju alltid att man anger typ. Dvs. Om du är byggnad och dit nummer inte börjar på 214 så ska url:en använda /bbr/. Baserat på din info har jag dock ändrat miljö till 212. /André Costa (WMSE) (diskussion) 4 september 2017 kl. 09.53 (CEST)

bbr ändrat till bbrm, blev det rätt?[redigera wikitext]

@Lokal Profil: Hej, kan du granska den ändring som jag gjorde för att man inte skulle komma till "Sidan saknas" för exempel nummer 4, det med m som värde på parameter 2, på dokumentationssidan. Med bbr ändrat till bbrm i mallkoden kommer man åtminstone till en sida med något innehåll, men jag vet inte om det är rätt sida. Det kanske ska vara något helt annat än bbrm som kanske bara ser ut att fungera. Eller så ska det vara bbr och det är värdet på parameter 1 i exempel 4 som är olämpligt valt. Jag hittar inga artiklar i svwp som använder m (eller något alias) som jag kan använda som testfall. Exemplet med m på dokumentationssidan kanske borde väljas så att man kommer till en sida där det finns lite miljörelaterad information. --Larske (diskussion) 26 september 2020 kl. 15.00 (CEST)

Anläggnings-ID fungerar inte i Lista över byggnadsminnen[redigera wikitext]

I t.ex. Lista över byggnadsminnen i Blekinge län finns kolumnen Anläggnings-ID som inte fungerar just nu. Den 25:e september fixade jag det problemet, men sedan gjorde @Lokal Profil: ändringen ogjord med kommentaren "dessa går via kulturarvsdata.se av en anledning" utan att ange av vilken anledning! Jag tycker det är viktigt att ha fungerande länkar. --Anton.haglund (diskussion) 27 september 2020 kl. 21.29 (CEST)