Hoppa till innehållet

Malldiskussion:Kartposition Australien och Nya Zeeland

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

Mallen behöver trimmas (eller avvecklas)[redigera wikitext]

@DenSportgladeSkåningen: Som du säkert märkt i din Sandlåda fungerar inte den här mallen som man kan förvänta sig. Se även den test jag har lagt in här nedan.

  • Punkterna A till K ska vara där delstatsgränserna, vita på kartan, möts, svänger 90 grader eller möter havet.
  • Punkterna L och M ska vara vid Nya Zeelands extrempunkter.
  • Punkterna N till P ska vara vid andra "uddar" på Australien.
  • Ingen av punkterna ska hamna ute i havet.

Jag vet inte varifrån du har fått värdena på "topp", "botten", "vänster" och "höger", har du testat dig fram? För kartbildfiler brukar dessa vara angivna på filbeskrivningssidan i Wikimedia Commons, se till exempel c:File:Australia location map.svg. Det är möjligt att den här kartan inte har den "Equirectangular projection" som är ett krav för att kartan ska kunna användas "rakt av" i mallen Kartposition genom att bara ange dessa fyra värden. Om kartan inte har en sådan projektion kan man aldrig få den att fungera över hela området, det blir alltid mer eller mindre fel. Man kan genom att skruva lite på "botten" (från -48.3 till -51) och på "höger" (från 179.4 till 181) få det att se lite bättre ut, men riktigt bra blir det ändå inte med den här kartan.

Mallen {{Kartposition}} kan dock även användas för andra kartprojektioner, men då måste man beskriva i mallen hur latitud och longitud ska transformeras till "x och y" (som i till exempel {{Kartposition Sverige2}} och {{Kartposition Ryssland2}}).

Kartposition Australien och Nya Zeeland på en karta över Australien och Nya Zeeland
A
A
B
B
C
C
D
D
E
E
F
F
G
G
H
H
I
I
J
J
K
K
L
L
M
M
N
N
O
O
P
P
Test av ny mall/karta som inte fungerar som förväntat.

--Larske (diskussion) 17 februari 2024 kl. 19.12 (CET)[svara]

Tog koderna från enwp, det har tidigare funkat så blev förvånad att det inte funkade nu. \\\D.S.Skåningen (diskussion) 10 mars 2024 kl. 15.57 (CET)[svara]
@DenSportgladeSkåningen: Att den här kartan inte fungerar med den vanliga mallen enbart genom att ange värden för "topp", "botten", "vänster" och "höger" konstaterades bland annat här på enwp för fyra år sedan. Någon gjorde en beställning av en bättre karta, se här, men det verkar inte vara någon som nappade på det.
Jag vet inte hur stort behovet är i svwp-artiklarna för en karta över just "Australien och Nya Zeeland". Om du tycker att det blir för otydligt med {{Kartposition Oceanien}}, går det ju alltid att använda de två mallarna {{Kartposition Australien}} och {{Kartposition Nya Zeeland}}.
Du kanske kan använda dem som här nedan för dina behov i artikeln A-League Men 2022/2023. Eller så kan du "handarbeta" genom att ange "x och y" som i en:Template:NBL_labeled_map. Det är ju bara tio punkter.

 Perth 
 Sydney 
Geografisk placering av de deltagande lagen i A-League 2022/2023. (Australien)
Geografisk placering av de deltagande lagen i A-League 2022/2023. (Nya Zeeland)
Jag har markerat den här mallen som olämplig att använda i nuvarande skick.
--Larske (diskussion) 10 mars 2024 kl. 20.21 (CET)[svara]