Malldiskussion:Prosa

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Går det att få bort denna mall ur Städa utan datum? -- Lavallen 20 januari 2010 kl. 15.07 (CET)

Självfallet. 「Sertion」 20 januari 2010 kl. 15.10 (CET)

Mallhjälp[redigera wikitext]

Detta är en arkiverad diskussion från Wikipedia:Projekt mallstandardisering/Mallhjälp. Modifiera inte innehållet, utan fortsätt vid behov diskussionen längre ned på sidan eller starta en ny tråd på Mallhjälp.

Hej, Jag har just översatt {{prosa}} från enWiki, och skulle gärna översätta fler åtgärdsmallar därifrån. Dock behärskar jag inte fullt ut tekniken, och har tex inte lyckats få till "subst"/datum-fixet i denna mall. Om någon i detta förnämliga projekt ville hjälpa mig så vore jag tacksam. Om intresse finns, så återkommer jag även gärna med fler översättningsönskemål. Allt gott, /Urbourbo [Proj.Sthlm.] 20 januari 2010 kl. 13.49 (CET)

För att den automatiskt ska fylla datumet och lägga det i mallanropet i artikeln så behöver man en mall som man kan substa. {{Språkvård}} har {{Språ}} och {{Ickewiki}} har {{Wiki}}. Ge mig ett passande namn så fixar jag den innan jag går på lunch. 「Sertion」 20 januari 2010 kl. 13.54 (CET)
Tackar! Okej, föreslår då att vi flyttar nuvarande Mall:Prosa till tex Mall:Prosa/sub (som kan användas som namngivningsstandard även för andra substade mallar framöver), och sedan anropa via Mall:Prosa. Hälsn! /Urbourbo [Proj.Sthlm.] 20 januari 2010 kl. 13.57 (CET)
PS Om vi kan få in en parameter för "artikel/avsnitt/tabell" i likhet med enWiki så vore det ju snyggt. Pga svenska grammatiken så måste vi då dock även justera bestämd artikel (dvs om parameter "avsnitt" är vald, så ska det ju stå "Detta avsnitt" etc). Och får vi till det, så kan vi ju enkelt införa motsvarande på många andra städmallar, och därmed slippa skapa varianter som {{källor avsnitt}} etc. /Urbourbo [Proj.Sthlm.] 20 januari 2010 kl. 13.59 (CET)
Mallen ska nu anropas via {{subst:prosa|motivering}}. Angående avsnitt och artiklar så tycker jag att det är löst på det smidigaste möjliga sättet redan, man ska inte ha för mycket konstiga mall-saker för då blir det omöjligt för de som inte är så insatta att ändra på mallen senare, och det vill inte. 「Sertion」 20 januari 2010 kl. 14.04 (CET)
OK!
PS2 Staplar önskemål: Fint om vi även kunde skapa en ny kategori, typ Kategori:Artiklar med avsnitt som bör konverteras till prosa eller motsv. /Urbourbo [Proj.Sthlm.] 20 januari 2010 kl. 14.06 (CET)
Skapandet av underhållskategorier av denna typen får du ta med Wikipedia:Projekt kvalitetskontroll‎‎. 「Sertion」 20 januari 2010 kl. 14.15 (CET)
OK Fixat Fixat /Urbourbo [Proj.Sthlm.] 20 januari 2010 kl. 14.21 (CET)
Detta är en arkiverad diskussion från Wikipedia:Projekt mallstandardisering/Mallhjälp. Modifiera inte innehållet, utan fortsätt vid behov diskussionen längre ned på sidan eller starta en ny tråd på Mallhjälp.

En av kategorierna som ska läggas in av mall:prosa verkar hamna som "rå" kod (ser it som att det varit nowiki-taggar runt) istället för att funka som en kategori. Se t.ex Patric Kjellberg. Är det någon som vet hur det kan fixas till? -Laxskinn 3 december 2011 kl. 12.47 (CET)

Tror det ska vara Fixat Fixat nu. -- Lavallen 3 december 2011 kl. 13.11 (CET)
Tack! -Laxskinn 4 december 2011 kl. 00.38 (CET)

Utdaterad "Användning"-instruktion?[redigera wikitext]

Hej!

1. Subst-error: När jag försöker lägga in mallen {{prosa}} som beskrivet under rubriken "Användning" i Dokumentation, nämligen genom att lägga in texten {{subst:Prosa|motivering}}, så står det i förhandsgranskningen i röd stor text följande: Sidan innehåller wikikod som identifierats som felaktigt substituerad mall: Prosa.

2. Kategori: När jag väl lagt in mallen på sedvanligt sätt i en artikel (manuellt; utan att subst:a mallen) hamnar den inte i kategorin Kategori:Städa YYYY-MM som det anges under "Användning", utan i Kategori:Artiklar med avsnitt som bör konverteras till prosa (samt i Kategori:Städa utan datum?).

--Treetear (diskussion) 3 augusti 2018 kl. 21.46 (CEST)

Ser nu att Lixer i en redigering 19 april 2014 använt sig av redigeringskommentaren Mallen bör inte substitueras. Detta kanske har något med den första delen av min kommentar att göra? Om substituering av mallen inte bör ske längre, bör det återges i Användning-delen av malldokumentationen. --Treetear (diskussion) 3 augusti 2018 kl. 21.48 (CEST)
Och i artikeln där jag lade till mallen {{prosa}} med datum-parameter gjorde Fluffbot i en redigering om mallen till {{Prosa/sub}}. Den verkar dock numera hamna i kategorin Kategori:Städa YYYY-MM, istället för samma men "utan datum".
Jag är mycket förvirrad över vilken av mallarna som ska användas när och på vilket sätt, då "Användning"-instruktioner antingen inte stämmer (mall:prosa) eller inte finns (mall:prosa/sub). --Treetear (diskussion) 4 augusti 2018 kl. 09.37 (CEST)