Wikipedia:Projekt mallstandardisering/Mallhjälp

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Se även: Mall:Mallhjälp

Hur man ber om hjälp[redigera | redigera wikitext]

Skapa en ny rubrik för din fråga överst under rubriken Aktuella frågor. Se till att rubriken är beskrivande. Förklara sedan så utförligt som möjligt vad du vill uppnå.

Saker att tänka på
  • Översätt gärna mallen då de mallkunniga inte nödvändigtvis är bra på att översätta mallar om specialområden.
    • Parametrar (från dokumentationen)
    • Statiska ord (som visas i mallen)
  • Skriv så utförligt du bara kan.
  • Mer omfattande ändringar kräver att konsensus har uppnåtts. Länka dit.

När du fått hjälp[redigera | redigera wikitext]

Svara på inlägget om det inte blev som du tänkte eller om du vill tacka. Flytta sedan ner inlägget (med rubrik) till #Besvarade frågor och genomförda önskemål.

Arkivering[redigera | redigera wikitext]

Avklarade eller avböjda frågor och önskemål arkiveras efter hand antingen till den rörda mallens diskussionssida omgiven av {{mht}} och {{mhb}} eller till arkivet.

Aktuella frågor[redigera | redigera wikitext]

Mall:GrandSlamTurneringar[redigera | redigera wikitext]

Skulle någon kunna flytta ned parametern webbplats till slutet i {{GrandSlamTurneringar}} likt de flesta andra mallar? Mvh ✍️(skrivet av:) GeMet(användare:) 💬  den 23 februari 2021 kl. 03.07 (CET)

 Utfört --Larske (diskussion) 23 februari 2021 kl. 07.42 (CET)

Går det använda engelska moduler?[redigera | redigera wikitext]

Jag inser att jag var för snabb att börja använda den nya Modul:Mapframe för en ny mall Mall:Tunnelbana OSM karta. Det står mycket riktigt när jag nu läser på modulen att den är beta, och senaste dagarnas ändringar har fått mallen (som jag inte betraktade som beta och har använt i artiklar) fungerar inte alls. Finns det något sätt att använda den engelska modulen så länge (som borde fungera som drop in replacement för att den svenska började som en kopia), tills den den svenska modulen är produktionsklar? /Arvelius (diskussion) 6 december 2020 kl. 20.30 (CET)

Enheter från Wikidata2[redigera | redigera wikitext]

I dokumentationen till Wikidata2 läser jag "noshortunit = enheter förkortas inte med ett värde i denna parameter, d.v.s kilometer förkortas inte till km, vilket annars är standard." men jag får inte någon kort form av kilometer eller någon annan enhet jag provar heller. Är beteendet ändrat från vad som står i dokumentationen och finns det i så fall någon annan parameter som är omvändningen, alltså få kort form av enheten? /Arvelius (diskussion) 6 december 2020 kl. 11.57 (CET)


Regissörer[redigera | redigera wikitext]

Hej! Jag skulle vilja ha hjälp att koppla den svenska mallen Mall:Infobox regissör till den ryska mallen Шаблон:Кинематографист. På engelska finns en generell mall för filmskapare, men det saknas tyvärr på svenska. Det kanske skulle vara enklast att skapa en mall för filmskapare på svenska? Smetanakaviar (diskussion) 14 november 2020 kl. 12.34 (CET)

@Smetanakaviar: {{Infobox regissör}} används även för t.ex. teaterregissörer, så därför ska den inte länkas till Шаблон:Кинематографист. Frågan om mall för filmskapare tas bäst upp på någon diskussionssida. Jag kan inte på rak arm säga vilken sida som skulle vara bäst, men här syns den nog inte för så många som skulle vilja tycka till. Mvh JohanahoJ (diskussion) 5 januari 2021 kl. 20.01 (CET)
@JohanahoJ: Jag är osäker på vad Smetanakaviar egentligen avser med "koppla ihop" här. Det finns ett projekt WP:Projekt film och de som senast har diskuterat där, se Wikipediadiskussion:Projekt_film#Slarv_och_hafs_om_film-_och_TV-regissörer, kanske kan bidra till att formulera problemet som möjligen kan lösas med någon ny eller anpassad mall.
--Larske (diskussion) 5 januari 2021 kl. 20.18 (CET)
Ok. Jag tolkade det som hopkoppling av Wikidata-objekt, vilket inte skulle passa som det ser ut nu, men det kanske var något annat som avsågs? /JohanahoJ (diskussion) 5 januari 2021 kl. 20.27 (CET)
@JohanahoJ:Hej, jo jag stötte på ett problem när jag använde Wikipedias översättningsverktyg, då den verkar ha svårt att översätta en mall från ett språk till en annan. Förstår att det kanske behövs en ny mall Smetanakaviar (diskussion) 12 januari 2021 kl. 11.17 (CET)

Besvarade frågor och genomförda önskemål[redigera | redigera wikitext]

Fotbollslandslagsmallar (Kongo)[redigera | redigera wikitext]

Jag flyttade nyligen Kongo-Kinshasas herrlandslag i fotboll, Kongo-Kinshasas damlandslag i fotboll, Kongo-Brazzavilles herrlandslag i fotboll och Kongo-Brazzavilles damlandslag i fotboll. Jag försökte ändra Mall:Hf och Mall:Df men är inte säker på att det blev rätt, och lyckas inte genomskåda Mall:Hff eller Mall:Dff. Kan någon fixa länkningarna från mallarna? //Essin (diskussion) 7 januari 2021 kl. 20.02 (CET)

För {{hff}} och {{dff}} antar jag att det handlar om att ändra parametern sportalias i Mall:Landsdata Republiken Kongo. En sådan ändring, från Republiken Kongo till Kongo-Brazzaville, lär väl påverka användningen i andra sportartiklar och -mallar, vilket då behöver följas upp. (De verkar redan fungera för  Kongo-Kinshasa.) Vad säger DenSportgladeSkåningen, som har koll på de här mallarna? /JohanahoJ (diskussion) 23 februari 2021 kl. 12.45 (CET)
@Essin, JohanahoJ:  Fixat. sportalias är en generell parameter för alla sporter, så man inte ska behöva anpassa en länk för varje sport, sportalias skriver även över den vanliga alias, så är alias redan den rätta texten behöves inte sportalias längre, jag har däremot gjort så det finns en möjlighet att ändra för en specifik sport trots allt, för fotboll är det sportalias-fotboll, det funkar för alla sporter som har en landslagsmall. Anledningen till dessa parametrar är bl.a Jugoslaviens herrlandslag i fotboll, Saarlands herrlandslag i fotboll (Saar (protektorat) Saar,  Saarland), det gör även att t.ex  Zaire länkar direkt till Kongo-Kinshasas herrlandslag i fotboll istället för omdirigeringen Zaires herrlandslag i fotboll \\\D.S.Skåningen (diskussion) 23 februari 2021 kl. 13.41 (CET)
Tack! /JohanahoJ (diskussion) 23 februari 2021 kl. 13.48 (CET)
Tack så mycket! //Essin (diskussion) 23 februari 2021 kl. 16.25 (CET)

Flyttad[redigera | redigera wikitext]

När en ny artikel skapats om ett relevant ämne, men inte är bra nog för att ligga kvar i artikelrymden, flyttas den ibland till en undersida till skaparens användarsida. På skaparens diskussionssida placeras då Mall:Flyttad för att tala om vad som hänt och länka till den nya undersidan. En användare som använder mobilvyn hade svårt att förstå vart sidan tagit vägen. När jag kollar i mobilvyn ser jag att länkarna i mallen visserligen är klickbara, men de är inte blåmarkerade som andra länkar. Se exempel Användardiskussion:Raoul_Vide_Hugo#Orange_dvärg. Någon mallkunnig som kan fixa detta? Plumbum208 (diskussion) 29 november 2020 kl. 17.11 (CET)

Problemet gäller inte bara den mallen utan alla mallar som använder css-klassen "ambox". Det är alla mallar som baseras på Mall:Ambox eller Mall:Anbox. Utvecklarna av mobilversionen har skapat egna regler för mallarna ska visas. Bland annat har de gjort så att länkar har samma färg som texten intill. Jag bytte Mall:Anbox till Mall:Kbox som är skapad för undvika problem i mobilversionen. Hoppas det blev bättre. EnDumEn 29 november 2020 kl. 21.01 (CET)
Det blev mycket bättre. Tack! Plumbum208 (diskussion) 29 november 2020 kl. 21.09 (CET)

Tid sedan[redigera | redigera wikitext]

Har svenska Wikipedia någon mall för att presentera hur mycket tid som passerat sedan ett angivet klockslag? Ungefär som Mall:Tid sedan men utan inledningen och avslutningen för och sedan. Men med alla enheter t.ex. 1 år, 3 dagar, 5 timmar, 37 minuter (Mall:Tid sedan klarar bara en enhet åt gången) Voyager85 (diskussion) 18 november 2020 kl. 12.46 (CET)

Om det räcker med år och dagar finns {{Ålder i år och dagar}}. Den som är duktig på mallar kan säkert bygga vidare på den för att få med timmar och minuter också. ✍️(skrivet av:) GeMet(användare:) 💬  den 18 november 2020 kl. 18.02 (CET)

Avböjda önskemål[redigera | redigera wikitext]