Martian Manhunter

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Martian Manhunter
Martian Manhunter cosplay.jpg
En man utklädd till Martian Manhunter.
Publikationsinformation
Förlag DC Comics
Första framträdande Detective Comics (vol. 1) #225 (1955)
Skapad av Joseph Samachson
Joe Certa
Karakteristiskt
Alter ego J'onn J'onzz
Anslutningar Justice League
Outsiders
Stormwatch

Martian Manhunter (även kallad J'onn J'onzz) är en fiktiv seriefigur, en superhjälte, som dyker upp i publikationer av DC Comics. Figuren är skapad av författaren Joseph Samachson och tecknaren Joe Certa, och dök upp för första gången i Detective Comics # 225 (1955). Martian Manhunter är känd för att vara en av grundarna av Justice League.

Fiktiv biografi[redigera | redigera wikitext]

J'onn J'onzz är en grönhudad, utomjordisk humanoid från planeten mars. Hans planet invaderas av utomjordingar som förstör allt i sin väg. J'onn var den enda överlevande och tog sig till jorden för att varna för rymdvarelserna som nu siktade in sig på jorden. Han fick tag i " Justice league" och lyckades med deras hjälp att stoppa invasionen och rädda jorden. Efter samarbetet med hjältarna i Justice league slog han sig samman med dom och dom blev en familj tillsammans.

Krafter och förmågor[redigera | redigera wikitext]

Martian Manhunter är innehavare till ett flertal övermänskliga krafter, som inkluderar 1. Telepati: förmågan att kommunicera med andra människor och varelser genom att tänka. Han kan även läsa andras tankar. 2. Flygförmåga: Han kan dock inte flyga lika fort som Stålmannen eller Flash(som springer) men han är snabb så att det räcker och blir över! 3. Superstyrka: Han är nästan lika stark som Stålmannen och wonderwoma. Det vill säga nå'n million ton. 4. Skepnads-skiftare: Han kan ta skepnad till andra människor men också djur som drakar och ormar. Han kan även göra sig själv gigantisk. Han kan bli elastisk som Mr. Fantastic. 5. Ogripbarhet*(* "Fase" på engelska) : Han kan göra sig själv genomskinlig och därmed gå genom väggar och andra material. Slag, sparkar och vapen som pistol-skott och svärd kan också gå rakt igenom honom. 6. Osynlighet: Han kan göra sig själv osynlig. 7. Viss osårbarhetsförmåga. Han kan stå emot fysiska och mentala krafter från andra supermänniskor, men han är inte immun mot vissa gaser och sjukdomar som Stålmannen är, utan alla gaser och gifter påverkar honom lika lätt som på en vanlig människa. 8.Han kan projektera energi, i form av energistrålar genom ögonen.


Svagheter: Sömn och giftigas och eld.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]