Mecenat AB

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Mecenat är en digital tjänst som erbjuder rabatter till Sveriges studerande, alumner och 55+

Mecenat började 1998 förmedla studentrabatter i samarbete med lärosäten, studentorganisationer och myndigheter. De utvecklade också nya affärsmodeller för att därigenom underlätta studenternas vardag. 2011 lanserades den egenutvecklade Mecenat-appen där studenten har tillgång till sina studentrabatter samt ett digitalt Mecenatkort som verifierar innehavarens studentstatus. Appen har laddats ner närmare 3 miljoner gånger.

Hösten 2016 lanserades Mecenat UniCore, ett skräddarsytt verktyg för studentkårernas medlemsadministration. Det togs fram i samarbete med ett stort antal av Sveriges studentkårer och används idag av ett 30-tal kårer och studentorganisationer. 2018 lanserades Mecenat Alumni som riktar sig till dem som nyss avslutat sina studier och som ger dem chansen att behålla en del av sina rabatter. 2019 förvärvades Kurslitteratur.se som köper och säljer begagnad kurslitteratur.

Seniordays köptes och integrerades i verksamheten 2021. Seniordays erbjuder personer från 55 år och uppåt förmåner och tjänster.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]