Mega Musik

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Mega Musik gymnasieskola i Helsingborg.

Mega Musik är en fristående specialutformad estetisk gymnasieskola i centrala Helsingborg. Gymnasiekolan startade år 2000 och har cirka 130 elever med ett intag av ungefär 45 elever per läsår. Skolan har sedan starten uteslutande inriktat sig på musikutbildning med fokus på pop och rock. I utbildningen ingår förutom kärnämnena bland annat övningar med instrument eller sång, övningar i att framträda som grupp eller ensemble och utbildning i grundläggande studioteknik. De valbara kurserna erbjuder utbildning i komposition, videoproduktion och fördjupning av studioteknik. I sina lokaler har Mega Musik plats för bland annat repetitionslokaler, inspelningsstudios samt film- och redigeringsstidio.

Skolan delar lokaler med den vegetariska restaurangen Vegeriet, där eleverna även kan äta sin skollunch. Inför höstterminen 2009 startar skolan en ny gymnasieutbildning i mat och hälsa i samarbete med restaurangen. I en undersökning utförd av Helsingborgs stad år 2007 fick skolan mycket gott omdöme av de elever som svarat.[1]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Helsingborgs stad (2007). Mega Musik Gymnasieskola Arkiverad 24 augusti 2009 hämtat från the Wayback Machine.. I Skolmätning 2007 Rapport (ss. 710–716). Helsingborg: Helsingborg stad.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]