Midtown Madness 2

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Midtown Madness 2
År2000
UtgivareMicrosoft Game Studios
GenreRacing
Antal spelareSingleplayer och Multiplayer
Webbsidahttp://www.microsoft.com/games/midtown2/
Spelserie
SpelserieMidtown Madness
FöregångareMidtown Madness
UppföljareMidtown Madness 3
Distribution
Europa6 oktober 2000
USA21 september 2000
Åldersrekommendation
ESRBE
PEGI7+
USK6+
Datorspelsportalen

Midtown Madness 2 är ett bilspel utvecklat av Microsoft Game Studios och Angel Studios (som nu heter Rockstar San Diego[1]).[2] Spelet släpptes den 21 september 2000 på den amerikanska marknaden och den 6 oktober 2000 i Europa.[3] Midtown Madness 2 är inte lika realistisk simulator som vissa rallyspel, utan mer som ett arkadspel som bygger på känsla och spelglädje. Man kan köra omkring helt fritt i städerna London och San Francisco[4], och det finns många olika bilmodeller att välja bland. Förutom att köra runt fritt i cruiseläge finns det olika spellägen som till exempel circuit race där man tävlar mot andra på en viss bana, det finns även spellägen som checkpoint race, blitz race och Crash Course i London och i San Francisco.

När man kör i London låser man upp:

När man kör i San Francisco låser man upp:

Multiplayer[redigera | redigera wikitext]

Man kan även spela Midtown Madness 2 online, mot andra spelare över internet,[5] och då finns det ytterligare ett spelläge som kallas CNR (Cops and Robbers) vilket innebär att spelaren samlar poäng genom att ta guld och leverera det till en flagga, samtidigt som alla andra försöker ta guldet från spelaren.

19 juni 2006 stängde Microsoft ner MSN Gaming Zone, där man kunde spela Midtown Madness 2 multiplayer.[6] Gamespy var en annan sida som användes för att spela Midtown Madness 2 multiplayer, men den är nu också nedlagd[7]. Men det finns andra sidor som nu fungerar på liknande sätt.[8][9]

Fordon[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]