Mikael Genberg

Från Wikipedia
Mikael Genberg
Född28 augusti 1963[1] (60 år)
Medborgare iSverige
SysselsättningKonstnär
Redigera Wikidata
Stugan på Globen i Stockholm.

Lars Mikael Genberg, född 28 augusti 1963, är en svensk konstnär.

Mikael Genberg är känd för sina alternativa boendemiljöer. Idag finns Hotell Hackspett, 13 meter upp i högsta trädet i Vasaparken i Västerås, undervattenshotellet Hotell Utter Inn omkring en kilometer från Västerås färjkaj och Ooops Hotell, som flyter utanför Västra Holmen i Västerås skärgård.

Mikael Genberg vill även placera en liten röd stuga med vita knutar på månen år 2014[2]. Projektet har ännu inte blivit verklighet eftersom man saknar finansiering. Den 26 maj 2009 placerades som en del i projektet ett sådant hus ovanpå Globen. Huset togs bort i november 2009.

År 2013 invigdes Mikael Genbergs projekt, undervattenshotellet The Manta Underwater Room vid ön Pemba utanför Tanzanias kust[3]. Liksom projektet med Hotell Utter Inn har detta hotell ett undervattensrum med glasväggar.

Genberg planerar att bygga ett glashotell i som är tänkt att ligga i ett vattenfall i Brännebro i Småland. Hotellet kommer att ha plats för två personer. Hotellet går under arbetsnamnet Hotell forell och man siktar på att det ska stå klart sommaren 2020.[4]

Bildgalleri[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]