Mindless Self Indulgence

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Mindless Self Indulgence (MSI)
Mindless.JPG
BakgrundNew York City, New York USA
GenreIndustrial Jungle Pussy Punk
År som aktiva1995 - nutid
SkivbolagThe End Records
ArtistsamarbetenThe Left Rights
WebbplatsMSI
Medlemmar
Little Jimmy Urine - sångare
Lyn-Z - bas
Steve, Righ? - gitarr
Kitty - trummor

Mindless Self Indulgence, förkortas MSI, är ett amerikanskt band som spelar vad de själva kallar industrial jungle pussy punk med starka influenser av hip-hop, industrial, electro, och metal. Bandet grundades 1997 i New York, med Little Jimmy Urine på sång och programmering, Steve Righ? på gitarr, dåvarande Vanessa Y.T på bas, numera Lyn-Z och Kitty på trummor. Namnet fick de efter Mindless Self-Indulgence ett soloalbum av Jimmy Urine (James Euringer) som han spelat in i mitten av 90-talet.

Bandet bryter klart från den vanliga rockmusiken i det att många av deras sånger handlar om kontroversiella ämnen och tycks inte ha några problem med att använda mindre socialt accepterade ord. Inget ämne tycks vara för tabu eller känsligt för bandet att göra låtar om.

De har varit förband för många populära moderna band som System of a Down, Korn, Sum 41, Mushroomhead, Insane Clown Posse och Rammstein. De har också dykt upp på en del större festivaler som Voodoo Music Experience 2003 och 2005.

Diskografi[redigera | redigera wikitext]

Studioalbum[redigera | redigera wikitext]

Medlemmar[redigera | redigera wikitext]

  • Jimmy Urine
  • Steve, Righ?
  • Kitty

LynZ[redigera | redigera wikitext]

LynZ (egentligt namn Lindsey Ann Way, född Ballato) spelar bas i bandet Mindless Self Indulgence. Hon föddes i Dunoon i Skottland den 21 maj 1979, och flyttade till Ledyard i Connecticut, när hon var fem år gammal. Hon flyttade hemifrån när hon var 17 till Brooklyn i New York, där hon gick i en konstskola för att studera konst och illustration. Innan hon gick med i Mindless Self Indulgence så spelade hon i ett Dolly Parton cover band som kallades för "Beg Yer Parton". Sedan ersatte hon Mindless Self Indulgence förra basist Vanessa Y.T., efter att de hade släppt albumet Frankenstein Girls Will Seem Strangely Sexy. Den 3 september 2007 gifte hon sig med sångaren Gerard Way i bandet My Chemical Romance. De gifte sig efter den sista konserten av Linkin Parks turné Projekt Revolution. LynZ och hennes man bor i Los Angeles i Kalifornien. Deras barn föddes i Los Angeles den 27 maj 2009.[källa behövs]

Bildgalleri[redigera | redigera wikitext]