Mornington Crescent

Mornington Crescent
Stationsinformation
StadLondon, Storbritannien Storbritannien
Invigd1907
Kapacitet
Antal plattformar2 st
Förbindelser
LinjeNorthern line
Föregående stationNorthern Line Camden Town
Efterföljande stationNorthern Line Euston
Övrigt
ArkitektLeslie William Green
Mornington Crescents stationsbyggnad

Mornington Crescent är en tunnelbanestation i Camden Town i nordvästra London, namngiven efter en närbelägen gata. Stationen tillhör Londons tunnelbanas norra linje (Northern Line) och är belägen mellan stationerna Euston och Camden Town.

Mornington Crescent öppnade 22 juni 1907, och i många år användes den inte särskilt mycket. Den var endast öppen på vardagar och tåg på väg mot Edgware passerade utan att stanna.

Den 23 oktober 1992 stängdes stationen så att de då 85-åriga hissarna skulle kunna bytas ut. Avsikten var att man skulle öppna igen inom ett år, men eftersom stationen var i dåligt skick efter många års försummelse var fler reparationer nödvändiga. Därför hölls den stängd nästan hela 1990-talet och öppnades åter 27 april 1998. Sedan dess har stationen varit öppen samma tider som flertalet andra tunnelbanestationer, även under helgerna, för att minska pressen på den närliggande stationen Camden Town.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, Mornington Crescent tube station, 28 juli 2008.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]