Mullvaden (dokusåpa)

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Mullvaden var en tävlingsserie (med inslag av dokusåpa) som sändes av Kanal 5, med start våren 2000. Efter ett långt uppehåll efter tredje säsongen sändes en fjärde säsong våren 2007. Programledare i de tre första säsongerna var Pontus Gårdinger och i den fjärde var Hans Fahlén programledare.

Tolv till fjorton deltagare, varav en mullvad, besökte ett nytt land för varje säsong för att genomföra olika uppdrag. Mullvaden var en person som infiltrerade gruppen på uppdrag av tävlingsledningen. Varje avklarat uppdrag gav gruppen intäkter och den slutgiltiga summan gick till vinnaren.

Uppdragen var konstruerade så att en tävlingsdeltagare som inte var mullvaden kunde vinna fördelar genom att genomföra uppdragen till nackdel för de andra deltagarna. På så sätt kunde olika personer framstå som mullvaden. Uppdragen kunde i vissa fall även saboteras av mullvaden själv.

I slutet av varje program fick deltagarna svara på frågor om den de tror är mullvaden, vem hen är och vad mullvaden gjort den sista tiden. Den som hade mest fel i varje avsnitt åker ut. Vinnaren är den deltagare som är kvar till slutet och avslöjar vem mullvaden är.