Närkontakt - The Fourth Kind

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Närkontakt - The Fourth Kind (originaltitel: The Fourth Kind) är en amerikansk-brittisk långfilm från år 2009 som regisserades av Olatunde Osunsanmi.

Handling[redigera | redigera wikitext]

I Alaska har tusentals människor försvunnit spårlöst under de senaste fyrtio åren. Abbey Tyler, en gift psykolog med två barn, tar emot patienter som helt oberoende av varandra berättar i stort sett identiska berättelser. De har alla vaknat utan någon som helst anledning mitt i natten, sen har de alla sett en uggla i fönstret.

Tyler fortsätter att ta emot dessa patienter, och snart börjar konstiga saker hända - både med patienterna och med de andra invånarna i den lilla staden. Snart blir även Tyler själv drabbad av vad som verkar vara utomjordiskt liv.

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Filmen utger sig för att vara baserad på en sann historia, vilket den inte är. De så kallade riktiga arkivbilderna och videoinspelningarna är gjorda i filmstudio, med skådespelare. Detta orsakade viss kontrovers bland publik som ansåg sig lurad, eftersom det ingenstans i filmen framgår att allt är påhittat.

Rollista i urval[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]