N.H.K. ni yōkoso!

Från Wikipedia
N.H.K ni Yōkoso!
N.H.K ni yōukoso"'s logotyp

N・H・Kにようこそ!"
('N.H.K. ni Yōkoso!"
)

Genre Dramakomedi, romans
Roman
Författare Tatsuhiko Takimoto
Illustratör Yoshitoshi ABe (omslag)
Förlag Kadokawa Shoten
Utgivningsdatum 28 januari 2002
Manga
Mangaka Tatsuhiko Takimoto (manusförfattare)
Kenji Oiwa (illustratör)
Förlag Kadokawa Shoten
Publicering 24 juni 2004 – 6 juni 2007
Volymer 8
TV-anime
N.H.K ni yōkoso"
Regissör Yūsuke Yamamoto
Studio Gonzo
Sändes först 9 juli 2006 – 17 december 2006
Antal avsnitt 24

N.H.K. ni yōkoso! är en roman från 2002 skriven av Tatsuhiko Takimoto, som senare även fått manga- och animeversioner.[1]

Handlingen kretsar kring en 22-årig hikikomori som får hjälp av en märklig tjej som verkar veta mycket om honom, trots att de precis träffats. Ett genomgående tema i berättelsen är de motgångar man kan möta i livet och hur människor måste ta itu med dem på sina egna sätt.

I Japan står förkortningen NHK för public-service bolaget NHK (日本放送協会, Nihon Housou Kyoukai), men huvudpersonen tror att det egentligen står för Nihon Hikikomori Kyōkai (日本引きこもり協会, "Det japanska hikikomori-sällskapet"), en organisation som i hemlighet konspirerar för att göra människor som honom till hemmasittare.

Medan handlingen främst behandlar fenomenet hikikomori utforskar den även japanska subkulturella fenomen såsom otaku, lolicon och självmordspakter på internet.

Se även[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Paterson, Randy (4 augusti 2014): Resources: Welcome to the NHK and the Hikikomori Phenomenon Psychologysalon.com. Läst 3 januari 2016.