Never 7: The End of Infinity

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Never 7: The End of Infinity
Originaltitel Never7 -the end of infinity-
År 2000
Utvecklare KID
Utgivare KID, Cyberfront
Genre Visuell roman
Hård science fiction
Perspektiv Första person
Antal spelare 1
Format Playstation, Neo Geo Pocket Color, Microsoft Windows, Sega Dreamcast, Playstation 2, Playstation Portable, Android, IOS
Inenheter Handkontroll, datormus, tangentbord, pekskärm
Arbetslag
Regissör Takumi Nakazawa
Manusförfattare Kotaro Uchikoshi, Takumi Nakazawa, Chabou Higurashi, Ken Hodoshima, Kazuhiro Ichikawa
Spelfigursdesign Yuna Kagesaki
Musik Takeshi Abo
Spelserie
Spelserie Infinity
Uppföljare Ever 17: The Out of Infinity
Distribution
Japan 23 mars 2000 (Infinity)
23 november 2000 (Cure)
21 december 2000 (N7)
Åldersrekommendation
CERO C
Datorspelsportalen

Never 7: The End of Infinity är en visuell roman i genren hård science fiction, som utvecklades och gavs ut av KID år 2000 i olika versioner till flera olika plattformar. Det är det första spelet i Infinity-serien, och följs av Ever 17: The Out of Infinity. Never 7 har enbart givits ut officiellt på japanska, men fan-översättningsgruppen Lemnisca Translations har översatt Windows-versionen till engelska.

Spelet skrevs av bland annat Kotaro Uchikoshi, som även är känd för Zero Escape-serien, och Takumi Nakazawa som också har skrivit I/O.

Gameplay[redigera | redigera wikitext]

Spelet är gameplaymässigt en typisk visuell roman: bakgrunder, figurporträtt och eventuella visuella effekter syns på skärmen, och en textruta med dialog ritas ut ovanpå dessa, i nedre delen av skärmen. När spelaren har läst dialogen, klickar han eller hon med musen för att spelet ska gå vidare till nästa rad dialog, med tillhörande röstskådespeleri, bakgrunder och figurer.

Vid vissa tillfällen ber spelet spelaren att välja vad han eller hon vill göra härnäst; detta kan till exempel röra sig om vad spelarfiguren ska säga eller vart han ska bege sig. Beroende på vad spelaren väljer förlöper handlingen olika, och viker till slut in i en av sex olika rutter: Yuka, Haruka, Saki, Kurumi, Izumi eller Izumi Curé.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Förutsättning[redigera | redigera wikitext]

Spelarfiguren, Makoto Ishihara, är en ung man som går på college, men ofta skolkar. Som följd skickas han tillsammans med de tre studenterna Yuka Kawashima, Haruka Higuchi och Okuhiko Iida till ett seminarieläger som hålls under deras påsklov på en avlägsen ö.

Den första natten på ön drömmer Makoto att det är den 6 april, och att en flicka dör framför honom med en silverbjällra i handen. Han vaknar och upptäcker att det är den 1 april, och tänker inte alltför mycket på drömmen. När han hittar bjällran i verkligheten, och gång på gång upplever ofrivilliga blickar in i framtiden, vars händelser sedan utspelar sig på riktigt, blir han orolig för att även drömmen ska bli verklighet.

Utgivning[redigera | redigera wikitext]

Spelet har givits ut i tre versioner:

Infinity
Den första versionen, som släpptes till Playstation den 23 mars 2000. Den innehöll de fem första rutterna.
Infinity Cure
Den andra versionen, som släpptes till Neo Geo Pocket Color den 23 november 2000. Den innehöll inte någon av rutterna från Infinity, utan istället den sjätte rutten, Izumi Curé, och en extraberättelse, Yuka Cure, baserad på Yukas rutt, där man spelar som Yuka Kawashima.
Never 7: The End of Infinity
Den slutgiltiga versionen, som släpptes till Sega Dreamcast den 21 december 2000, Microsoft Windows den 26 oktober 2001, Playstation 2 den 26 juni 2003, Playstation Portable den 12 mars 2009, Android den 29 augusti 2012, och IOS den 24 oktober 2012. Den innehåller alla sex rutter från Infinity och Infinity Cure, men inte Yuka Cure. Playstation Portable-versionen innehåller även TIPS-systemet - ett hyperlänkbaserat uppslagsverk som först introducerades i Remember 11; vid vissa tillfällen är vissa ord i spelets dialog länkar till sidor med information om ordet, till exempel figurer, platser, saker och begrepp i spelet. Utöver TIPS inkluderade Playstation Portable-versionen en tidslinje över händelserna i Never 7, Ever 17 och Remember 11.

Fan-översättning[redigera | redigera wikitext]

Fan-översättningsgruppen Lemnisca Translations har översatt Never 7 till engelska, och släppte den 17 augusti 2012 översättningen som en patch till Windows-versionen av spelet.[1][2] Utöver översättningen av Never 7, inkluderar patchen också en återskapad version av Yuka Cure från Infinity Cure, och en HTML-baserad version av TIPS-systemet och tidslinjen från Playstation Portable-versionen; detta gör Windows-versionen med Lemniscas patch pålagd till den enda kompletta versionen av Never 7.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ http://novelnews.net/2012/08/27/never7-translation-completes-infinity-series-in-english/
  2. ^ http://visualnovelaer.fuwanovel.org/2012/08/release-never-7-now-fully-playable-in-english/

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]