Nordforsk

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Nordforsk är ett organ för finansiering av forskning, vilket är underställt Nordiska ministerrådet för utbildning och forskning med uppgift att finansiera sådana forskningsområden som de nordiska länderna har särskild styrka på.

Nordforsk grundades 2005 och fungerar som ett samarbetsorgan mellan nationella organisationer för forskningsfinansiering och organiserar samarbete inom forskning och forskarutbildning. Målet är att öka kvaliteten, verkan och effektiviteten för nordisk forskning och därmed bidra till att jobba för ett Norden som är världsledande inom forskning och innovation.[1]

Nordforsk har en styrelse och ett sekretariat i Oslo med 30 anställda, i lokaler som delas med de associerade organen Nordiskt innovationscenter och Nordisk energiforskning. Chef för sekretariatet är (2015) Gunnel Gustafsson.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Om NordForsk — NordForsk”. www.nordforsk.org. Arkiverad från originalet den 14 mars 2016. https://web.archive.org/web/20160314232435/http://www.nordforsk.org/no/om-nordforsk. Läst 27 januari 2016. 

Övriga källor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]