Körunda Golf- och konferenshotell

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Nynäshamns Golfklubb)
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Nynäshamns Golfklubb, flagga.

Körunda Golf- och konferenshotell samt Nynäshamns Golfklubb ligger strax norr om ÖsmoSödertörn söder om Stockholm. Hotellet som går i en modern herrgårdsstil med skandinavisk design bedriver sedan 25 år i huvudsak konferenser men med goda möjligheter till golf och weekendupplevelser.

Bakgrund[redigera | redigera wikitext]

Körunda Golf- och konferenshotell.
Golfbanan, juni 2015.

Hotellet byggdes 1986 intill Nynäshamns Golfklubb som etabledades 1977. Våren 1987 inleddes konferensverksamheten. Idag finns 51 hotellrum och 10 konferenslokaler. I hotellbyggnaden ligger restaurangen med en matsal för 120 personer. I Nynäshamns Golfklubbs klubbhus finns även Bakfickan som drivs av Körunda Golf- och konferenshotell. 2011 invigdes den nya relaxen som erbjuder jacuzzi, ångbastu, isdusch och stor lounge.

Naturen på Körunda[redigera | redigera wikitext]

Körunda Golf- och konferenshotell ligger intill sjön Muskan strax utanför Ösmo. Det finns löp- och promenadspår runt sjön som är 9 km långt. Badmöjligheter med tillgång till bastuflotte finns 2 minuter från hotellet. Under vintern finns goda möjligheter att åka längdskidor i de spår som anordnas på golfbanan.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Körunda är anrik historisk plats som går så lång tillbaka som 400 f.kr. och det finns tydliga tecken från vikingatiden och medeltiden, bland dem Körunda säteri som är tidigast omnämnd år 1434 och Järnåldershuset Körunda som är en rekonstruktion av ett vikingatida långhus.[1]

Kuriosa[redigera | redigera wikitext]

Körunda har gjort sig känt för att en vistelse där ofta varit andra- eller tredjepris i tv-programmet Jeopardy!.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Järnåldershuset i Körunda. Arkiverad 5 juni 2015 hämtat från the Wayback Machine.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]