OGame

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

OGame är ett MMOG som spelas i webbläsaren.

Spelet går ut på att bygga upp ett imperium i rymden genom att kolonisera planeter och månar, utvinna eller återanvända råvaror, och inte minst att anfalla och plundra andra spelares imperium med sina olika typer av rymdskepp samtidigt som det egna imperiet och den egna alliansen skyddas från liknande attacker genom olika slags försvarsmekanismer, till exempel lasertorn, jonkanoner och så vidare. Man forskar fram olika saker, exempelvis motorer och vapensystem.

Den stora .SE strejken[redigera | redigera wikitext]

Den 24 september 2007 inleddes en strejk av personalen, kallat teamet, på oGame.se tillsammans med teamen från Bitefight.se, Gladiatus.se, Darkpirates.se och Battleknight.se vilka tillsammans utgör alla Ogames svenska spel. Teamen ansåg att GameForge som driver spelen inte tog sitt ansvar för sina egna samt spelarna, och tyckte att de ignorerade frågor och problem. Många medlemmar i teamen som ansvarade för respektive spel kände sig "bortglömda" och fick inte svar på frågor om uppdateringar, förlorade spelresurser samt betalda pengar. Genom strejken vägrade teamet att fortsätta sitt arbete samt uppmanade alla spelare att ej handla fler produkter från GameForge.

GameForge mötte strejken med att avskeda de flesta i alla team, utan vidare kommentar och lösning på hur spel och forum skulle drivas vidare. Till dagens dato [när?] är det fortfarande tyst från GameForges sida. Många spelare har ställt sig bakom teamet och skapar namninsamlingar och skickar brev om att de vill ha respons och kommentarer på problemen.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]