Pax217

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Pax217
BakgrundUSA Orange County, Kalifornien, USA
GenrerAlternativ rock, kristen rock, raprock
År som aktiva1995 - 2005
SkivbolagForeFront Records
Relaterade artisterHawk Nelson, Avner
Tidigare medlemmar
Dave Tosti
Jesse Craig
Josh Auer
Aaron "Skwid" Tosti

Pax217 var ett kristet alternativ rock band från Orange County, Kalifornien. Bandets musik var välkänd i den underjordiska kristna scenen på den tiden för dess unika sound och optimistiska texter. Namnet kommer från "Pax" som är latin och betyder "fred" och bibelvers Efesierbrevet 2:17. Bandets stil består av en blandning av punk och rap med lite influenser av reggae. PAX217:s medlemmar bestod av David Tosti på sång, Jesse Craig på gitarr, Josh Auer på bas och Joey Marchiano på trummor. Tidigare medlemmar inkluderar "Tito" på keyboard, Bobby "Bobbito kocken" Duran som discjockey, Ethan Luck på gitarr, Dan Sessum på gitarr, och David Tosti yngre bror Aaron "Skwid" Tosti på trummor, som kom att spelas i Hawk Nelson. Bandet började 1999 och upplöstes 2005.

PAX217 var liknande i ljud till 311, Skindred, kristna rock kamrater Earthsuit och POD. PAX217 släppt två album: Twoseventeen (2000) och Engage (2002), och undertecknades av Forefront Records. De har även släppt en EP som heter Check Your Pulse under 2004.

Tidigare medlemmar inkluderar "Tito" på keyboard, Bobby "Bobbito kocken" Duran som discjockey, Ethan Luck på gitarr eller trummor, Dan Sessum på gitarr, Frank Ortiz (sång), och Lance Lathrop på trummor.

Gruppens medlemmar (utom David Tosti) kom att bilda pop punk bandet Avner.

David Tosti håller numera på med fotografi, som omfattar främst bröllop, engagemang, och en del redaktionellt arbete. Namnet på hans företag är TOSTI STUDIOS.

Diskografi[redigera | redigera wikitext]

Album
EP
  • Check Your Pulse (2004)

Musikvideor[redigera | redigera wikitext]