Portal:Djurparker/Månadens djurpark

Från Wikipedia
Tatiana, en Sibirisk tiger som attackerade tre människor och dödade en.

San Francisco Zoo (tidigare Fleishhacker Zoo) är ett zoo som ligger i sydvästra hörnan av San Francisco i Kalifornien, mellan Mercedsjön och Stilla havet utmed the Great Highway. Här hålls över 1000 djur av 250 arter. I parken föddes år 1971 gorillan Koko och där lever sedan 1974 USAs äldsta spetsnoshörning. Parken är också känd för ett tragiskt dödsfall under den sibiriska tigern Tatianas attack på tre människor år 2006 och 2007.

Vid den första attacken bets en djurvårdare i armen under utfodring, medan vid den andra attacken lyckades Tatiana rymma ut ur sin anläggning, varvid hon angrep tre djurparksbesökare. Den sjuttonårigen Carlos Eduardo Sousa Jr dödades, och hans två bröder Amritpal "Paul" Dhaliwal, 19, och Kulbir Dhaliwal, 23. skadades, innan tillkallad polis sköt tigern.

Tigerattacken sägs vara den enda med personskador som inträffat i en djurpark som är medlem i Association of Zoos and Aquariums i USA. Samtliga offer för dessa tigerattacker har efter rättegångsprocesser kompenserats finansiellt. Anläggningen för tigrar i parken har sedan dess byggts om så att den är helt rymningssäker.

Läs mera