Copywriter

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Reklamskribent)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

En copywriter[1] eller reklamskrivare är ett yrke på en reklambyrå.

På reklambyrå arbetar ofta en arbetsgrupp bestående av copywriter, art director, produktionsledare och projektledare. Copywriterns och art directorns gemensamma uppgift är att komma på en idé som lösning på kundens kommunikationsuppdrag. När idén väl tagits fram ansvarar copywritern för textinnehållet och art directorn för formgivningen. Copywriters finns även på webbyråer, internt på företag eller som frilansare.

Exempel på vad en copywriter arbetar med är annonser i dagspress, veckopress och magasin, utomhusreklam/affischer på stortavlor, busshållplatser, bussar, tunnelbanor, spårvagnar, idé och manus till reklamfilm för bio och television, idé och manus till radioreklam, direktreklam (DR) och direktmarknadsföring (DM), butiksreklam, broschyrer och foldrar, webbsidor, SEO, SEM, webbannonser och kampanjhemsidor.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Skrev slogan som slog an. Lars Holmgren har arbetat med reklam hela livet”. DN.SE. 25 november 1995. https://www.dn.se/arkiv/familj/skrev-slogan-som-slog-an-lars-holmgren-har-arbetat-med-reklam-hela-livet/. Läst 21 december 2019. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]