Rosa panterns förbannelse

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Rosa Panterns Förbannelse (originaltitel: Curse of the Pink Panther) är den åttonde filmen i Rosa pantern-serien, här med Ted Wass i huvudrollen. Filmen producerades av Blake Edwards och hade premiär 1983.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Kommissarie Clouseau är fortfarande spårlöst försvunnen, till Polischef Dreyfus stora glädje. Med hjälp av en högtekonologisk dator ska polisen välja fram den perfekta mannen för att leta reda på Clouseau, men Dreyfus vill ju verkligen inte få tillbaka mannen han hatar mest av allt, så han omprogramerar datorn så den att väljer ut den sämsta detektiven i världen, Clifton Sleigh.

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

När Sleigh slutligen finner Clouseau har denne genomgått en plastikoperation, och ser nu ut som Roger Moore, och är till och med spelad av Roger Moore. Sleigh tror att det är den riktige Roger Moore som han träffar, och att han nog aldrig kommer att finna den försvunne Clouseau - han inser inte vad åskådarna inser när "Roger Moore" beter sig så klantigt att det bara finns en enda person som kan uppföra sig så...

Rollista (urval)[redigera | redigera wikitext]