Säkerhetsföretagen

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Säkerhetsföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för svenska säkerhetsföretag som bedriver bevakning, värdetransporter, parkeringsövervakning och hemlarm. Säkerhetsföretagen är ett förbund inom Svenskt Näringsliv och Transportföretagen. Säkerhetsföretagen är avtalspart i kollektivavtal med Transportarbetarförbundet, Unionen och Ledarna.

Säkerhetsföretagen har drygt 140 medlemsföretag med cirka 19 000 anställda. Säkerhetsföretagen är det enda förbundet som representerar bevakning i form av väktare, ordningsvakter och skyddsvakter. Sedan årsskiftet 2017/2018 representeras bevakningsföretagen som helhet enbart av Säkerhetsföretagen.

Säkerhetsföretagen ska inte förväxlas med organisationen Säkerhetsbranschen, då Säkerhetsbranschen har en större tonvikt på teknikföretag. Till skillnad från Säkerhetsföretagen har Säkerhetsbranschen inte kollektivavtal inom ramen för sin organisation.

Medlemsföretag[redigera | redigera wikitext]

Säkerhetsföretagens medlemmar utgörs av såväl små som stora säkerhetsföretag. Bland medlemmarna kan nämnas Securitas Sverige AB, Nokas, Avarn och Verisure.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]