Salems IF

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
En match mellan Vaxholms IBF och Salems IF

Salems IF är en innebandyförening i Salem. Föreningen grundades den 19 mars 1996 av Lennart och Christer Asp. Den 18 mars 2006 firade föreningen 10-årsjubileum och bjöd på tårta och dricka. Lagen i föreningen är från P90 upp till P98 plus A-lag, damlag och juniorer.

A-laget[redigera | redigera wikitext]

Salems a-lag bildades i samband med att föreningen grundades. Säsongen 96/97 vinner laget serien i division 7. Under säsongen 2005/2006 har laget gått obesegrat genom division 4 och gått upp i division 3. Mycket tack vare lagets nya coach Jan Björk.

Laget var under den senaste säsongen förstärkt med flertalet juniorer. Detta bidrog säkerligen till seriesegern också, med en blandning av veteraner och ungt blod som vill visa framfötterna.

Richard Gårdman kom in i föreningen inför säsongen 2011/12 då Salem spelade i division 2. På första året vann Salem serien och blev därmed en klubb på förbundsnivå, för första gången i klubbens historia. I division 1 överraskade Salem stora delar av innebandysverige när man slutade på en andra plats som nykomlingar. Men det var inte problemsfritt. I början av säsongen valde Richard Gårdman att avgå. Han kom dock tillbaka efter två veckor och fortsatte på den inslagna vägen. Han lämnade sedan permanent efter säsongen.

Nicklas Hedståhl blev efterträdare och har favoritskapet i serien denna säsong. Många meriterade värvningar har gjort såsom Richard Berg och Jonas Steffen.Externa länkar[redigera | redigera wikitext]