San Ignacio de Velasco

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
San Ignacio

San Ignacio är huvudstad i provinsen José Miguel de Velasco i departementet Santa Cruz i Bolivia. Staden, som har en beräknad folkmängd av 25 149 invånare (2008),[1] ligger 410 meter över havet, 476 kilometer utanför Santa Cruz i bergsområdet nära Paraguayfloden. Efter Santa Cruz är San Ignacio de Valesco den stad i departementet som har den snabbaste befolkningsökningen. Medeltemperaturen i staden är 25 grader Celsius[2].

San Ignacio är den största staden i provinsen samt den största staden mellan Santa Cruz och den brasilianska gränsen[3]. Den ligger vid en handgrävd sjö som förser staden med vatten[4].

Topografin är kuperad med dalar och bergiga områden. Regionen har en rik flora och fauna som kan ses i nationalparken Noel Kempff Mercado. I staden finns även ett jesuittempel som finns på UNESCOS världsarvslista[5].

Det vanligaste språket är spanska men tack vare närheten till den brasilianska gränsen, talas även portugisiska. Det största indianspråket i San Ignacio och dess omgivningar är chiquitano. Nästan alla människor i San Ignacio är indianer eller mestizo. Det finns även tyska immigranter och mennoniter[3].

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Instituto Nacional de Estadística, Bolivia – Población total proyectada, por año calendario, según ciudades de 10.000 habitantes y más, 2005-2010. (excelfil)[död länk]
  2. ^ Delvis översatt version från spanskspråkiga Wikipedia
  3. ^ [a b] Delvis översatt version från engelskspråkiga Wikipedia
  4. ^ Guia Turistica de la Provincia "Velasco", Gobierno Municipal de San Ignacio de Velasco
  5. ^ Boliviacontact.com - Turismo en San Ignacio de Velasco - Santa Cruz Arkiverad 8 april 2007 hämtat från the Wayback Machine.