Sandra Harms

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Sandra Harms och Karzan KaderGuldbaggegalanCirkus, Stockholm den 21 januari 2013.

Sandra Harms, född 23 december 1980, är en svensk filmproducent. Hon arbetar på bolaget Miso Film Sverige.

Under åren 2009-2014 var hon producent på Sonet Film / SF och producerade bl.a. filmerna Prinsessa av Teresa Fabik, Bekas av Karzan Kader och Vi av Mani Maserrat med manus av Jens Jonsson. 2014 startade hon tillsammans med Jonas Allen och Peter Bose Miso Film Sverige och producerade under 2015 TV-serien Modus med Melinda Kinnaman och Henrik Norlén i huvudrollerna. Serien som är en thriller i 8 avsnitt visades i TV4 hösten 2015 och blev en stor succé med en snittpublik på en miljon tittare per avsnitt. Veckan efter avslutad sändning beställde TV4 en andra säsong av serien. Modus har även sålts till många länder utanför Sverige t.ex. Tyskland (ZDF), Frankrike, Spanien och UK (BBC).

Harms blev Guldbaggenominerad 2010 för Prinsessa. Hon utsågs till "Producer on the move" vid Filmfestivalen i Cannes 2012.

Harms har även producerat filmatiseringen av Johan Persson och Martin Schibbyes bok 438 dagar med manus av Peter Birro, regisserad av Jesper Ganslandt och med Gustaf Skarsgård och Matias Varela i huvudrollerna.

Producent[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]