Satoshi Ohno

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Satoshi Ohno, (大野智 Ōno Satoshi), född den 26 november 1980 i Tokyo, Japan är en japansk artist. Han är en av medlemmarna i den populära J-pop-gruppen Arashi. I själva verket är han ledaren över gruppen (därav smeknamnet Riida) men inte för att han är äldst utan därför att han vann ett spel av sten, sax, påse i ett TV-program. Även om han gjorde klart att han till varje pris ville undvika att bli ledare över gruppen, har medlemmarna från Arashi i en intervju en gång sagt att Ohno är en "new-age idol" som leder sin grupp genom att inte leda alls. Han är sagd att leda gruppen mer med närvaro än med kraft, eftersom han inte är någon som gärna tar kommandot och skriker ut order till andra. Ohno verkade även vara ett underligt val av ledare då han är känd för att vara tämligen passiv och till och från omedvetande om sin omgivning.

Förutom att leda det vokala jobbet i gruppen är han också känd för att vara den bästa dansaren i Arashi. Han har koreograferat ett flertal av deras danssteg och rörelser, vilka de andra medlemmarna vissa gånger haft svårt för att följa. När Arashi gjorde sin debut 1999, innan han kom att bli ledare, blev Ohno tillsagd av Johnny att vara gruppens dansledare.

Förunderligt nog, visste inte Ohno att A・RA・SHI var deras debutlåt när de spelade in den och fick inte reda på det förrän veckan då de gjorde sin debut. Under sina dagar som en vanlig medlem i gruppen blev inte Ohno exponerad framför TV-kameran så som de andra medlemmarna i Arashi, så när de debuterade var han den minst populära medlemmen. Emellertid, som gruppens ledsångare och en skicklig dansare har Ohno erhållit en större skala fans.

Ohno och Sho Sakurai är de enda två medlemmarna i Arashi som upp till dagens datum haft deras egna solokonserter. Ohnos solokonsert hölls den 29 januari 2006. Han är medlemmen som man har minst chans att se på TV eller i filmer eftersom han föredrar att uppträda på teaterscenen och i musikaler men säger att han föredrar konserter mest. Förutom musikalerna och skådespelarfärdigheterna är han en talangfull konstnär och har vid ett flertal tillfällen visat sin skicklighet i olika TV-program.

Ohno står sin mamma väldigt nära och har nämnt att hon är den som köper hans kläder åt honom. Det var i själva verket hans mamma som fick honom att gå till hans audition för Johnny's genom att säga "Det är inte direkt så att de kommer att vilja att du går med ändå" ("It's not like they will like you to join anyway."). Väl under intagningen till Johnny's följde inte Ohno dansinstruktören och stod nästan längst bak i rummet och vinkade till sin mamma istället. Det var då Ohno fångade uppmärksamheten från självaste personen som anordnat intagningen och ägaren till hela Johnny & Associates, Johnny Kitagawa. Ohno blev då tillfrågad att utföra dansstegen längst fram istället. Han dansade då markant bra till Johnny's förvåning som berömde honom. Ohno Satoshi ses oftast som en frånvarande person försjunken i sina egna tankar. Incidenten är ett bra exempel på hans sanna karaktär som kan överraska människor omkring honom genom sina konstnärliga talanger och hans underhållande funderingar.