Sherri Saum

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Sherri Saum, 12 december 2004.

Sherri M. Saum föddes den 1 oktober 1974 i Dayton, Ohio, USA. Hennes far är afroamerikan och hennes mor Lois är från Tyskland. I High school studerade Sherri drama och uppträdde i pjäser. När hon var 18 år upptäcktes hon under en modelljakt i Dayton. Därefter i New York skrev hon kontrakt med en modellagentur. Hon arbetade som tidningsmodell och som mannekäng på catwalken. Hon blev Emmynominerad 1999 för sin roll som Vanessa i Sunset Beach men vann inte.

Hennes dåvarande pojkvän var Timothy Adams, som hon träffade under inspelningar av Sunset Beach (1997) där han spelar Casey, vän till hennes pojkvän. Timothy och hon bodde bara tio kvarter i New York från varandra innan de träffades.

Hon skrev en sång till tv-serien Förhäxad där hon även spelade en liten roll i ett av avsnitten (avsnittet "Prewitched"). Som resultat är hon nu medlem i ASCAP (American Society of Composers Authors and Publishers).

Hon har en bror Mike och en syster Lisa Saum, även hon skådespelare.

Samtidigt som hon studerade i New York och var modell, arbetade hon också som servitris. Hon började sedan på John Jay College för att ta examen i "criminal justice" men slutade efter att ha fått ett erbjudande om arbete som skulle innebära att flytta till västkusten.

Filmer hon har medverkat i är Indecent Proposal, Blue Chip och House Party 3. Hon har dessutom varit med i många musikvideor för bl.a Expose, Snoop doggy dog, Dr. Dre och Perfect Gentleman.

I Sunset Beach spelar hon Vanessa Hart, journalisten som har förhållande med livräddare Michael.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]