Skattkärrs IK

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Skattkärrs IK
HemortSkattkärr
Grundad1984
HemmaarenaColorama Arena
Kapacitet850
OrdförandeOscar Österberg
Lagfärger
Kit body whitebow.png
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Hemmaställ
Lagfärger
Kit body bluebow.png
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Bortaställ
Övrigt
Webbplatshttps://www.laget.se/SkattkarrsIK

Skattkärrs IK är en innebandyklubb från Skattkärr i Värmlands län. Klubben grundades 1984, som även syns på klubbemblemet, vilket gör det till en av Värmlands äldsta fortfarande existerande innebandyklubbar.[1] Klubbens herrlag spelar i Division 2 i Värmland.

Hemmaarenan är Colorama Arena i Karlstads Innebandyarena i Karlstad. Träningar sker dock också i Skattkärrsskolans idrottshall samt Väse Sporthall. Tidigare var Skattkärrsskolan även hemmaarena.

Verksamheten[redigera | redigera wikitext]

Dam[redigera | redigera wikitext]

På damsidan i Skattkärrs IK fanns det säsongen 2021/2022 endast ett seniorlag, men flera juniorlag i olika åldrar. Dam A spelade säsongen 2020/2021 i Division 1 Region i Värmland. Det finns endast ett seniorlag på damsidan, men förut existerade även ett utvecklingslag. Tränare i damlaget var Torbjörn Tärnbro och Mikael Björklund.[2]

Inför säsongen 2022/2023 finns inget damlag på seniorsidan.

Herr[redigera | redigera wikitext]

På herrsidan finns två seniorlag, ett A-lag och ett utvecklingslag (U-lag).

Herr A spelade säsongen 2020/2021 i Division 2 i Värmland. Laget har tidigare säsonger även spelat en division högre upp. Tränare för laget är tidigare spelaren i laget Robert Bjureld som också är den spelare i Herr A som spelat flest matcher i Skattkärrs IK:s historia, över 310 st.[3] I samband med firandet av att han 2016 slog det tidigare rekordet (226 matcher, Joakim Axelsson) så pensionerades även Bjurelds nummer. Ingen kommer i framtiden att bära hans nummer 34 på ryggen.[4]

Sedan säsongen 2017/2018 finns även ett utvecklingslag i klubben. Som nybildat lag startade de i Division 5 i Värmland, där de segrade och flyttades upp redan efter första säsongen som nytt lag. De har sedan dess spelat i Division 4 i Värmland och gjorde så även säsongen 2021/2022. Spelande ledare i laget är Daniel Axelsson, Pontus Olsson och Linus Persson.

Ungdom[redigera | redigera wikitext]

Skattkärrs IK har en stor ungdomssektion med lag i många junioråldrar från de äldsta födda 2005 till de yngsta födda 2015. Flera ungdomslag har vunnit flera framgångar genom åren och producerat spelare som sedan gått upp för spel till högre divisioner i till exempel Karlstad Innebandy. Pojkar födda 2005 har också vunnit Storvretacupen[5], laget tränas av Robert Bjureld.

Övrigt[redigera | redigera wikitext]

Skattkärrs IK organiserar på hösten varje år innebandycupen Kallstá Open. Cupen fungerar som en träningscup för lag som spelar i högre divisioner och serier såsom SSL, Allsvenskan eller Division 1. Cupen har återkommande gästats av klubbar som KAIS Mora IF och Karlstad Innebandy. Säsongen 2020 utgick cupen på grund av pågående Corona-pandemin.

Klubbens färger är blå och vitt vilket också är färgerna på hemmastället. Bortastället är vitt med blå detaljer.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]