Space Marine

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Space Marines är i Games Workshops Warhammer 40,000-universum genmodifierade supermänniskosoldater som fungerar som mänsklighetens elittrupper. Space Marines är den populäraste armén [1] i det figurspel som utspelar sig i universumet. Förutom figurspelet förekommer de även i böcker, filmer och tv-spel baserade på Warhammer 40,000.

I spelet[redigera | redigera wikitext]

Space Marines är en spelbar armé i figurspelet. [2] Tack vare att de är ganska kraftfulla så brukar deras arméer vara små, vilket gör det enkelt för spelare att samla på sig en bra armé för en ganska låg mängd tid och arbete. Space Marines är en flexibel armé och är inte bättre eller sämre på något särskilt, men vissa Space Marine-chapters har olika regler. Tack vare detta är de en utmärkt armé för nybörjare. [3]

Dator- och TV-spel[redigera | redigera wikitext]

Space Marines är de vanligaste huvudpersonerna i de dator- och tv-spel baserade på Warhammer 40,000 och medverkar i följande spel:

I universumet[redigera | redigera wikitext]

Space Marines är genmodifierade supersoldater som spenderar hela sina liv med att kämpa i kejsarens namn mot imperiets fiender. Det tar åratal att träna upp en Space Marine och väldigt få rekryter klarar sig genom hela processen. Det är hård träning både fysiskt och mentalt då Space Marines måste vara både starka nog för att kämpa och lojala mot kejsaren.

Space Marines delas in i separata arméer, så kallade Chapters med tusen man var. Dessa arbetar enskilt med sina egna syften, men tjänar alla imperiet och kejsaren. Mängder av dessa Chapters existerar, men Ultramarines, Dark Angels, Blood Angels och Space Wolves är några av de mest kända. Det finns även lite mer speciella Chapters så som Deathwatch, som består av Space Marines med olika ursprung.

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 21 april 2014. https://web.archive.org/web/20140421064628/http://warhammer-40k.gamehourz.com/Army-popularity-40K-ftopict236068.html. Läst 19 april 2014. 
  2. ^ http://www.games-workshop.com/en-SE/Warhammer-40-000?N=102345+4294967184&Nu=product.repositoryId&qty=12&sorting=phl
  3. ^ http://screammonkey.wordpress.com/2010/05/03/warhammer-40k-choosing-an-army/