Spring

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
För andra betydelser, se Spring (olika betydelser).
Spring
UtvecklareSwedish Yankspankers m. fl.
Senaste utgåva0.82.7.1
(8 januari 2011)
OperativsystemWindows, Linux
Typspelmotorer
LicensGNU GPL
Webbplatsspring.clan-sy.com

Spring (tidigare TA Spring eller Total Annihilation: Spring) är en komplett 3D-spelmotor för realtidsstrategispel baserad på öppen källkod, som började som Total Annihilation Demo Viewer av klanen Swedish Yankspankers.[1] De första versionerna av spelet utvecklades av klanen själva, men en skara fans och utvecklare tog sedan över huvudarbetet för att utveckla de senare versionerna. Det ursprungliga målet med spelmotorn var att den skulle klara av att hantera alla modifikationer (moddar) och alla enheter av tredjepartsutvecklare till spelet Total Annihilation. Detta mål är sedan länge i princip uppnått, och numera är utvecklingen av spelet inriktad på att lägga till nya funktioner.

I Spring spelar man någon av ett flertal existerande moddar. Standardinstallationen kommer med ett antal förinstallerade, varav vissa kräver att man äger en kopia av TA för att kunna spelas legalt, medan andra moddar med fritt innehåll kan användas gratis, och utan att man behöver äga en TA-installation. Spelet går att spela både mot botar och i multiplayer mot andra spelare via internet. Spelmotorn är licensierad under GNU General Public License.

Källkoden till Spring är huvudsakligen skriven i C++, med undantag av den förvalda lobbyn, som är skriven i Delphi, och dess nuvarande spelserver som är skriven i java.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, Spring (game engine), 7 september 2008.

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ http://www.rebell.at/ Arkiverad 26 september 2007 hämtat från the Wayback Machine. Intervju med utvecklarna av TA-Spring

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]