Hoppa till innehållet

Super Bowl XXII

Från Wikipedia
Super Bowl XXII
 < XXI XXIII > 
1 2 3 4


Totalt
WAS 0 35 0 7


42
DEN 10 0 0 0


10
Datum 31 januari 1988
Stadium Jack Murphy Stadium, San Diego i Kalifornien
MVP Doug Williams, quarterback
Domare Bobby McElwee
Åskådare 73 302[1]
Ceremonier
Nationalsång Herb Alpert
Slantsingling Don Hutson
Halvtidsunderhållning Chubby Checker och The Rockettes
Super Bowl

Super Bowl XXII var den 22:a upplagan av Super Bowl, finalmatchen i amerikansk fotbolls högsta liga, National Football League, för säsongen 1987. Matchen spelades den 31 januari 1988 mellan Denver Broncos och Washington Redskins, och vanns av Washington Redskins. De kvalificerade sig genom att vinna slutspelet i konferenserna American Football Conference respektive National Football Conference. Värd för Super Bowl XXII var Jack Murphy Stadium i San Diego i Kalifornien.

Denver Broncos tog tidigt ledningen med 10-0 i första quartern, efter att först ha gjort en touchdown inom två minuter och därefter stulit tre poäng med ett field goal. I andra quartern kollapsade Denver Broncos försvar och inför halvtid låg de under med 10-35, ett underläge som utökades till 10-42 innan matchen var över. Washington Redskins Doug Williams utsågs till MVP, Mest värdefulle spelare, och var den första färgade quarterbacken som spelat från start i ett Super Bowl.

Slantsinglingen gjordes av före detta Green Bay Packers-spelaren Don Hutson, som också fyllde 75 år samma dag. Halvtidsunderhållningen gjordes av Chubby Checker, med framträdanden av dansgruppen The Rockettes, som för första gången hade en färgad dansare i ensemblen.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, Super Bowl XXII, 5 februari 2022.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]