Svenska Playstationmagasinet

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Svenska Playstationmagasinet
SloganSveriges officiella Playstation-tidning[1]
PublikationstypTidskrift och periodisk litteratur Arbcom ru editing.svg
Grundad1998
Nedlagd2001
LandSverige Arbcom ru editing.svg
HuvudkontorStockholm[1]
ChefredaktörTobias Bjarneby[1]
Ansvarig utgivareJonas Svensson[1]
SpråkSvenska
ISSNISSN 1403-4336 Arbcom ru editing.svg
Libris Arbcom ru editing.svg

Svenska Playstationmagasinet var en svensk speltidning som gavs ut av Medströms Dataförlag mellan 1998 och 2001. Tidningen var i hög grad en licensprodukt och en översättning av det brittiska Playstationmagasinet, Official Playstation Magazine utgivet av Future.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Svenska Playstationmagasinet uppstod ur Super Play i en konflikt mellan dem och brittiska Future publishing och Sony.[2] För att förbättra försäljningen av Super Play hade man kommit överens med Sony att sälja tidningen med en skiva med demoversioner i utbyte med att man fyra gånger om året gjorde en Playstationbilaga till tidningen. Senare ändrade sig Sony och krävde att man gjorde "en riktig Playstationtidning". Till en början hade tidningen ingen redaktion utan skrevs parallellt med Super Play. Stilen kom dock att utvecklas till en mer pubertal nivå snarare likt PC Gamer än Super Play. En av de första redaktörerna blev Tommy Rydling

Svenska Playstationmagasinet hade enorma licenskostnader för den officiella logotypen[källa behövs] och de översatte texterna samt skivan och lades ned 2001.

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ [a b c d] Svenska Playstationmagasinet nummer 13 (1). 1999. 
  2. ^ Alfred Holmgren (Oktober 2009). ”Det här är ingen lek”. Super Play.