Taleworlds

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Taleworlds
HuvudkontorTurkiet
ProdukterSpel
Historia
Grundat2005

Taleworlds, i marknadsföringssyfte skrivet TaleWorlds, är ett oberoende spelutvecklingsföretag i Ankara, Turkiet. De blev klara med sin första titel Mount & Blade i september 2008.

Andra spel som företaget gjort är Mount & Blade: Warband, Mount & Blade: Napoleonic wars, Mount & Blade: With fire and sword. Spelserien sätter spelaren i rollen som en individuell maktbas i den värld som varje enskilt spel bygger upp och låter spelaren leda och rekrytera soldater som legoknekt eller som vassal till en av flera olika kungar. Spelaren kan även själv bli kung antingen genom att gifta in sig i redan etablerade släkten eller (vilket är mycket svårare) ta en stad och proklamera den som sin egen, och därmed grunda sitt eget land.

Spelen bjuder på en av de bästa strids-system som gjorts för att simulera svärds-fäktning och beroende på vilket spel man spelar så erbjuds olika miljöer. I Warband så byggs en medeltida low fantasy miljö upp, With fire and sword byter värld till en alternativ version av det 30-åriga kriget där krutvapen börjar ta en allt större roll i slagen för att slutligen i Napoleonic wars så utspelas slagen i 1800-tals miljö där vapen som inte är krutbaserade är ovanliga eller sekundära.


Taleworlds jobbar på ett nytt spel i serien som heter Bannerlord. Den kommande titeln utspelar sig återigen i den fiktiva världen Calradia, 200 år före Warband. Styrbara belägringsvapen såsom katapulter, belägringstorn och murbräckor är bara några i raden av nya funktioner som visats upp vid pressmöten i Köln på spelmässan Gamescom i augusti 2015[källa behövs].

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]