The Otto Show

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
The Otto Show
Avsnitt av Simpsons
Avsnittsnummer Säsong 3
Avsnitt 57
Regissör Wes Archer
Manus Jeff Martin
Originalvisning 23 april 1992
Show runner(s) Al Jean
Mike Reiss
Svarta tavlan I will not spin the turtle[1] (Jag ska inte spinna sköldpaddan)
Couch gag Santa's Little Helper ligger på soffan och morrar åt familjen då de kommer som går långsamt ifrån soffan.[2]
Gästskådespelare Christopher Guest
Michael McKean
DVD kommentarer Matt Groening
James L. Brooks
Al Jean
Mike Reiss
Dan Castellaneta
Jeff Martin
Wes Archer
Avsnitt ur säsong 3
19 september 199127 augusti 1992
 1. Stark Raving Dad
 2. Mr. Lisa Goes to Washington
 3. When Flanders Failed
 4. Bart the Murderer
 5. Homer Defined
 6. Like Father, Like Clown
 7. Treehouse of Horror II
 8. Lisa's Pony
 9. Saturdays of Thunder
 10. Flaming Moe's
 11. Burns Verkaufen der Kraftwerk
 12. I Married Marge
 13. Radio Bart
 14. Lisa the Greek
 15. Homer Alone
 16. Bart the Lover
 17. Homer at the Bat
 18. Separate Vocations
 19. Dog of Death
 20. Colonel Homer
 21. Black Widower
 22. The Otto Show
 23. Bart's Friend Falls in Love
 24. Brother, Can You Spare Two Dimes?
Säsonger
1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10
11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22 · 23

"The Otto Show" är avsnitt 22 från säsong tre av Simpsons och sändes på Fox i USA den 23 april 1992. I avsnittet vill Bart bli en rockstjärna efter besökt en konsert med Spinal TapHomer och Marge köper honom en gitarr. Efter att Bart har svårt att lära sig spela den berättar han för Otto att den är trasig men efter att Otto provar den visar det sig att den inte är det. Eftersom Otto spelade på gitarren är nu skolbarnen försenade till skolan så Otto kör vårdslöst till skolan och blir stoppad av polisen. Det visar sig då att han inte har något körkort och han blir tillfällig avstängd från sin tjänst. Otto försöker skaffa ett körkort och Bart låter honom flytta in till honom under tiden.

Avsnittet skrevs av Jeff Martin och regisserades av Wes Archer. I avsnittet medverkar skådespelarna från Spinal Tap som sina egna figurer. Från bandet spelar Michael McKean sin figur David St. Hubbins, Christopher Guest spelar Nigel Tufnel. Harry Shearer som även är en rollfigur i Simpsons och Spinal Tap spelar sin figur Derek Smalls. Avsnittet fick 11.5 i Nielsen ratings och hamnade på plats 41 över mest sedda program under veckan i USA.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Bart Simpson och Milhouse van Houten besöker en konsert med Spinal Tap som urartar i ett upplopp. Ändå är Bart imponerad av bandet och berättar för familjen att han vill börja spela gitarr. Homer och Marge bestämmer sig därför för att köpa Bart en elgitarr. Bart har problem och lära sig spela den och nästa morgon då Bart kliver på skolbussen berättar Bart för chauffören, Otto att hans nya gitarr är trasig. Otto provar då gitarren och den visar sig inte vara trasig. Efter Otto spelat på gitarren påpekar Martin att de kommer försent till skolan så Otto börjar köra vårdslöst till skolan och han blir stoppad av polisen.

Polisofficeren Lou ber om Ottos körkort och han berättar då att han inte har något. Skinner stänger då av Otto tills han fixat körkortet och Skinner börjar köra skolbussen under tiden. Otto besöker Springfield Department of Motor Vehicles för att få sitt körkort men misslyckas. Otto blir samma dag också vräkt från sin lägenhet då han inte betalat hyran. Bart hittar honom sen sovande i en avfallskvarn, och han tar med honom hem och låter honom sova i familjens garage. Nästa morgon vaknar familjen av att Otto spelar musik från garaget. Homer och Marge gillar inte idén att låta Otto stanna men de går med på det till slut.

Homer börjar snart tappa tålamodet med Otto och kräver att han ska ut på gatan men innan han blir utkastad övertalar Marge och Bart att han ska prova göra körkortprovet igen. Otto börjar plugga och besöker efter pluggandet DMV igen och lyckas ta körkortet nu efter att uppkörningsläraren Patty Bouvier får reda på varför Otto vill ha körkortet och för att han skvallrar om vad Homer gjorde då han sov över till henne under uppkörningen. Otto blir återanställd till Skinner och skolbarnens lycka.

Produktion[redigera | redigera wikitext]

"The Otto Show" skrevs av Jeff Martin och regisserades av Wes Archer. Titeln är en referens till auto show.[3] Avsnittet var det första med Otto Mann som en huvudroll.[4] Ottos fullständiga namn nämns i avsnittet för första gången. Jay Kogen och Wallace Wolodarsky ville kalla honom Otto Mechanic men animatörerna gav honom efternamnet Mann.[4]

I avsnittet medverkar Spinal Tap som sig själva.[5] Michael McKean spelar David St. Hubbins och Christopher Guest spelar Nigel Tufnel. Harry Shearer som även är en röstskådespelare i serien och medlem i Spinal Tap spelar Derek Smalls.[6] I avsnittet framträder bandet som att det var en riktigt band och inget fiktivt band vilket de egentligen är. Enligt Al Jean var producenterna på Fox inte glada över de hade med bandet då det kostade att ha med deras låtar.[6] Mike Reiss försvarde sig att Fox skulle haft råd att ta ett större band.[4] Animatörer gav många av medlemmarna i folkmassan under konserten smällar så att inte skulle behöva animera så många ögon.[7] I sista scenen med bandet ser man artistbussen åka ner för vägbanan och börjar brinna. Scenen lades in för de hittade inte på ett bättre roligare slut för dem.[8]

Kulturella referenser[redigera | redigera wikitext]

När Homer sätter på sig sin gamla jacka från hans ungdom hittar han en Billy Beer i en av hans fickor. Då Homer sitter i bilen utanför konsertlokalen sjunger han "Spanish Flea". Författarna hade svårt att få rättigheter till sången men lyckades få den i sista stund genom hjälp av en anställd som är släkt med en av medlemmarna i bandet.[6] Homer sjunger i bilen också Summer Samba. Efter att Otto flyttar in säsonger Homer att det här inte Gänget och jag och han är ingen Fonzie. Då Otto hälsar på Homer i avsnittet är det en referens till situationskomedi.[2] I skolbussen sjunger Otto "Free Bird".[2]

Mottagande[redigera | redigera wikitext]

Då avsnittet sändes på Fox fick det 11.5 i Nielsen ratings vilket ger 10,59 miljoner hushåll. Avsnittet hamnade under veckan på plats 41 över mest sedda program vilket var mer än genomsnittet för säsongen som var plats 35.[9] Simpsons var det fjärde mest sedda på Fox under veckan.[9]

I boken I Can't Believe It's a Bigger and Better Updated Unofficial Simpsons Guide har Warren Martyn och Adrian Wood skrivit att avsnittet är en trevlig episod med Otto och några roliga stora stunder för Skinner då han försöker köra bussen, men speciellt minnesvärd är att Homer också glömde hämta Milhouse efter konserten. De gillar att medlemmarna från Spinal Tap medverkade i avsnittet.[2] Hos MovieFreak.com har Dennis Landmann kallat avsnittet för en av de avsnitt från säsongen som sticker ut.[10] Nate Meyers of På Digitally Obsessed gav de avsnittet fem av fem donuts och baserade det på att skrivandet har gått vid fullgas i avsnittet, de har skrivit in massor av skämt i ett avsnitt med 20 minuters längd med en fantastisk framgång.[11]DVD Movie Guide har Colin Jacobson skrivit att avsnittet var solid och långt ifrån den höga kvalitén som de brukar producera. Spinal Tap-scenerna kändes lite klibbig, det kändes som ett sätt för dem att sälja ett nytt album, han anser också att Otto är inte en av de starkaste karaktärerna. Han tror att serien inte någonsin ger honom huvudrollen igen, han fungerar bäst i små doser. Otto är en bra karaktör men han behöver inte konkurrera med de andra som bästa figurerna.[12]

Bryce Wilson nämnde i sin recension av säsong tre hos Cinema Blend att Simpsons-röstskådespelaren Harry Shearer återförenar Spinal Tap bara för avsnittet som är fullt av det varumärket.[13] IGN har nämnt Spinal Tap på plats 18 över bästa gästskådespelaren i seriens historia.[14] Andrew Martin från Prefix Mag anser att Spinal Tap är den bästa musikgästen i en tio i topp-lista.[15]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia

Noter[redigera | redigera wikitext]

 1. ^ Richmond, Ray; Coffman, Antonia (1997). The Simpsons: A Complete Guide to Our Favorite Family. HarperCollins. Sid. 87. ISBN 0-00-638898-1 
 2. ^ [a b c d] Martyn, Warren; Wood, Adrian (2000). ”The Simpsons: Season Three Episode Guide – Otto Show”. BBC. http://www.bbc.co.uk/cult/simpsons/episodeguide/season3/page22.shtml. Läst 22 mars 2010. 
 3. ^ Martin, Jeff. (2003). Commentary for "The Otto Show", in The Simpsons: The Complete Third Season [DVD]. 20th Century Fox.
 4. ^ [a b c] Reiss, Mike. (2003). Commentary for "The Otto Show", in The Simpsons: The Complete Third Season [DVD]. 20th Century Fox.
 5. ^ Plume, Kenneth (10 februari 2000). ”Interview with Harry Shearer (Part 2 of 4)”. IGN. http://movies.ign.com/articles/035/035861p1.html. Läst 22 mars 2010. 
 6. ^ [a b c] Jean, Al. (2003). Commentary for "The Otto Show", in The Simpsons: The Complete Third Season [DVD]. 20th Century Fox.
 7. ^ Archer, Wes. (2003). Commentary for "The Otto Show", in The Simpsons: The Complete Third Season [DVD]. 20th Century Fox.
 8. ^ Groening, Matt. (2003). Commentary for "The Otto Show", in The Simpsons: The Complete Third Season [DVD]. 20th Century Fox.
 9. ^ [a b] The Associated Press (29 april 1992). ”Nielsen Ratings/April 20–26”. Long Beach Press-Telegram. 
 10. ^ Landmann, Dennis (23 september 2003). ”"The Simpsons – Season 3" DVD Review”. MovieFreak.com. http://www.moviefreak.com/dvd/s/simpsons_s3_a.htm. Läst 4 augusti 2009. 
 11. ^ Meyers, Nate (23 juni 2004). ”dOc DVD Review: The Simpsons: The Complete Third Season (1991–92)”. Digitally Obsessed. http://www.digitallyobsessed.com/displaylegacy.php?ID=6129. Läst 18 augusti 2009. 
 12. ^ Jacobson, Colin (21 augusti 2003). ”The Simpsons: The Complete Third Season (1991)”. DVD Movie Guide. http://dvdmg.com/simpsonsseasonthree.shtml. Läst 22 mars 2010. 
 13. ^ ”Movie DVD for The Simpsons: The Complete Third Season”. Cinema Blend. 18 juni 2004. http://www.cinemablend.com/review.php?id=545. Läst 4 augusti 2009. 
 14. ^ Goldman, Eric; Iverson, Dan. ”IGN: Top 25 Simpsons Guest Appearances”. IGN. http://uk.tv.ign.com/articles/730/730566p2.html. Läst 4 augusti 2009. 
 15. ^ Martin, Andrew (7 oktober 2011). ”Top 10 Best Musical Guests On 'The Simpsons'”. Prefix Mag. http://www.prefixmag.com/features/50-cent-barry-white-cypress-hill-george-harrison-johnny-cash-lionel-richie-michael-jackson-rem-spinal-tap-the-white-stripes/top-10-best-musical-guests-on-the-simpsons/57220/. Läst 8 oktober 2011. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]