Titan Quest

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Titan Quest
Originaltitel Titan Quest
År 2006
Utvecklare Iron Lore Entertainment
Utgivare THQ
Genre Action RPG
Format Microsoft Windows
Inenheter Tangentbord
Datormus
Version 1.30
Arbetslag
Speldesign Brian Sullivan
Distribution
USA 26 juni 2006
Åldersrekommendation
ESRB T
Datorspelsportalen

Titan Quest är ett actionbaserat RPG i stil med Diablo-spelen som utspelar sig i en mytologisk värld fylld av monster. Brian Sullivan, en av skaparna bakom Age of Empires, har legat bakom även detta spel. En sak som skiljer detta spel från många andra är loot-systemet. Istället för att ett föremål slumpas fram efter man dödat ett monster, så tappar monstret det som det hade på sig.

En annan nyhet är klassystemet där du kan kombinera valfritt mellan olika klasser och skapa unika karaktärer

Spelet släpptes 26 juni 2006 i USA och 30 juni samma år i Sverige.

Handlingen utspelar sig i antikens Grekland där de mäktiga titanerna har brutit sig ut ur sitt fängelse och släpper nu lös horder av monster som du som hjälte ska slå ihjäl. Handlingen leder dig sakta men säkert mot ditt slutgiltiga mål, att besegra titanerna en gång för alla.

Spelet börjar vid en hamn där en man kommer springande mot en. Han säger att hans häst måste räddas från tre elaka monster som flockas runt den. Man dödar dem och springer tillbaka till mannen och får sin "reward". Spelet går ut på att man skall klara s.k. huvuduppdrag, men samtidigt finns det mindre sidouppdrag att klara på vägen. Till exempel att hjälpa folk att hämta saker som är förlorade eller döda monster. Det har även gjorts ett expansionspaket till spelet. (Titan Quest: Immortal Throne)

Features[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]