Tjejerna på Höjden

Från Wikipedia

Tjejerna på Höjden är en svensk tecknad humorserie av Frida Malmgren. Den började som webbserie 2014 och började året efter publiceras i tidningen Lundagård.[1]

Handling[redigera | redigera wikitext]

Serien är en humoristisk skildring av Moa, Knutsson och Finkeln; det handlar om deras liv och leverne i och kring deras gemensamma lägenhet. Dialogen är i fokus, och ämnen som berörs är aktuella händelser, feminism, politik, sex och relationer, allt som oftast skildrat med sarkasm, dubbelmoral och ironi.

Bakgrund[redigera | redigera wikitext]

Serien startade som en självbiografisk skildring av författaren och hennes vänner under studietiden i Lund. De första teckningarna baserades på autentiska dialoger, och den tilltänkta publiken var bara tjejerna själva. Under en senare period av arbetslöshet valde Frida Malmgren att ge sig i kast med serietecknandet och de första stripparna skapades. I ett tidigt skede var arbetsnamnet för serien ”Limbo”, för att beskriva seriefigurernas livssituation – i limbolandet mellan studietiden och vuxenlivet.

Hösten 2014 lades de första stripparna upp på Facebook och Instagram, och våren 2015 började serien publiceras i den lundensiska studenttidningen Lundagård.

Publiceringar[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Kullving, Carl-Johan (28 april 2015). ””I limbolandet mellan vuxenlivet och plugget” – Lundagard.se”. www.lundagard.se. https://www.lundagard.se/2015/04/28/i-limbolandet-mellan-vuxenlivet-och-plugget/. Läst 3 augusti 2023. 
  2. ^ Pidde Andersson (19 september 2015). ”Serier: Svenska Serier nr 1/2015”. toppraffel.se. https://www.toppraffel.se/2015/09/serier-svenska-serier-nr-12015.html. Läst 3 augusti 2023. 
  3. ^ ”Tjejerna på höjden -”. bloggar.aftonbladet.se. 8 maj 2016. https://bloggar.aftonbladet.se/tjejernapahojden/. Läst 3 augusti 2023. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]