Tredjepartslogistik

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Tredjepartslogistik, förkortat 3PL (engelsk förkortning av third-party logistics) eller TPL, innebär att en tredje part, utöver säljare och kund, övertar vissa eller alla logistiska funktioner, till exempel att ett företag låter ett annat företag sköta leveransen av varorna, så kallad outsourcing av verksamheten. Vanliga tjänster som kan utföras inom tredjepartslogistik förutom transporter är exempelvis lagerhantering. Att lägga ut sin lagerhållning eller leveransfunktion och liknande logistiktjänster på entreprenad till en extern part kan vara ett sätt för företag att spara pengar och fokusera på kärnverksamheten.

Användandet av 3PL har sedan mitten av 1990-talet vuxit kraftigt och i dag har branschen utvecklats till en viktig del inom logistikområdet. Ett tydligt tecken på branschens tillväxt är att det har växt upp specialister inom olika delar av 3PL och stödfunktioner för branschen. Skillnaden mellan att använda sig av 3PL och att köpa enklare logistiktjänster är att det mellan en 3PL-leverantör och en varuägare finns ett kontraktsbundet samarbete som omfattar mer än en tjänst och som dessutom ofta sträcker sig över en längre tidsperiod. Vanlig kontraktstid är tre år men samarbeten tenderar till att vara betydligt längre.

Många köpare av 3PL finner det svårt att hitta rätt partner och webbtjänsten warehousefinder.eu är en gratistjänst där köpare av 3PL kan få tips och även söka efter lämpliga leverantörer. Konsulter som jobbar inom området har också vuxit fram. I Norden finns till exempel Adlog som specialiserat sig på att arbeta med 3PL.

Att finna rätt partner är viktigt för ett företag vid 3PL. En undersökning genomförd av gratistjänsten logistikupphandling.se visar till exempel att 60 procent av alla resurser vid upphandling av 3PL-tjänster används för att finna rätt partner, men ändå misslyckas många varuägare med sin outsourcing. Vid valet av outsourcingpartner är det viktigt att försäkra sig om att den tilltänkta outsourcingpartnern har kunskap om den typ av produkter och den bransch avtalet ska gälla och att parterna är eniga om hur man skall följa upp och utvärdera samarbetet.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]