Uddevalla OK

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Uddevalla OK är en orienteringsklubb från Uddevalla kommun. Klubben bildades 14 mars 1947 under namnet Uddevalla Frisksportklubb. Idag har klubben drygt 200 medlemmar.

Uddevalla OK har sin klubbstuga i Bulids gamla skola i kanten av Herrestadsfjället i Uddevalla. I klubbens regi anlades i början av 90-talet den 4 km långa motionsslingan Egonspåret, som är belägen i den kuperade terrängen mellan Bulid och stadsdelarna Fasseröd och Kurveröd.

Klubbens genom tiderna främsta orienterare är Lars-Henrik Undeland som, medan han representerade föreningen, vann herrseniorklassen i O-Ringens femdagarsorientering 1979. 1971 vann han klassen yngre juniorer på samma tävling och var uttagen i orienteringslandslaget. Sin främsta internationella placering fick Lars-Henrik Undeland i budkavle (stafett) på VM 1981, då han sprang andrasträckan i det svenska lag som tog silver.

Malin Sand är en annan framgångsrik orienterare från Uddevalla OK. Tillsammans med Julia Svantesson och Johanna Larsson ingick hon i det lag som tog silver i damjuniorklassen på SM. Samma år blev klubbens damlag bästa svenska lag i Ungdomens Tiomila med en tredjeplats. 2004 vann Malin Sand medeldistansen i landskampen Nordic Meeting.

Framskjutna placeringar[redigera | redigera wikitext]

Orientering[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]