Hoppa till innehållet

Användare:Enricokamasa

Från Wikipedia
sv Den här användaren har svenska som modersmål.
en-4 This user speaks English at a near-native level.
de-1 Dieser Benutzer hat grundlegende Deutschkenntnisse.
fr-1 Cette personne peut contribuer avec un niveau élémentaire de français.

Jag är en svensk man född 1953. Civilekonom och har i Juli 2011 återvänt till Sverige (Stockholmstrakten) efter att ha bott 8 år i USA och innan dess 4 år i Frankrike. Har kvar viss verksamhet och en bostad i USA. Jag började tidigt inom motorbranschen. Senare verksam inom tjänsteföretag, mobiltelefoni. Drivit eget konsultföretag inom affärsutveckling. Startat upp ett antal mindre till nu mellanstora företag. Senast VD för ett Euronext och Nasdaq noterat bolag inom ”Software as a Service” med 1200 anställda i 24 länder. Arbetar nu med ett antal affärsprojekt och som investor. Mer tid gjort att jag ibland kan komma att bidra till Wikipedia. Har bidragit tidigare under ett antal namn.

Har god insikt i Internationella affärer, ledarskap, teknologi, mjukvara. Hobbies är alpin skidåkning, segling/båtliv, dykning, resor, motorcykel, läsa och lära. Är intresserad av nutidshistoria – d.v.s. de senaste 50 åren – som lätt glöms dokumenteras eller begrundas. Gärna Industriell/kommersiell historia. Det var inte länge sedan som stora tjänsteområden som sjuk och hälsovård, barnomsorg, skola, radio, TV etc. var monopoliserad under staten.

Jag har även börjat intressera mig för det faktum att vi i Sverige har en ökande tendens att skapa nya lagar och bestämmelser utan saklig grund. Gärna med argumentationen att det skall "sändas signaler" till oss medborgare. Vi saknar dessutom skydd i grundlagen för så elementära frågor som äganderätten. Den är skyddad i Europakonventionen som är överordnad svensk lag men vore det inte klädsamt med bättre skydd för ägande, hemfrid och integritet?