Användare:Jeze

Från Wikipedia

Jeze (ibland jeze) är en användare på Wikipedia som specialiserat sig på formel 1 och all annan motorsport. Jag bor i Sverige och har följt formel 1 på nära håll sedan jag var sju år gammal. Se även (Kategori:Motorsportevenemang) för att se mitt arbete. I stort sett allt utom F1 och sportvagnar som har med motorsport att göra! Hur många artiklar jag startat, och sedermera underhåller vågar jag inte ens tänka på! I skrivande stund (9 januari 2010 närmar jag mig 2000 startade artiklar, vilket innebär en bit över 2 % av alla artiklar på hela sidan.

Information[redigera | redigera wikitext]

Min första kontakt med motorsport var i samband med Italiens Grand Prix 1996, då jag var fem år gammal. Jag satt i soffan och fascinerades av de oerhört snabba och vackra formel 1-bilarna som for runt den spektakulära Autodromo Nazionale di Monza. Michael Schumacher vann tävlingen, och blev till följd av detta min favoritförare under tio års tid. Lika mycket som honom kom jag att förälska mig i Scuderia Ferrari, och även om jag känt igen Ferraribilar sedan 1993, då jag var två år gammal, så blev det hela till mitt största intresse under min barndom. I brist på lekkamrater så kollade jag varannan söndag på bilarna som for runt på banorna, och jag kunde chockera mina lärare genom att prata om den senaste kraschen i formel 1, som om det bara var något normalt.

I takt med att jag blev större kom fotboll att bli mitt största intresse, och en klasskamrat till mig övertygade mig att börja hålla på Liverpool FC. Jag blev även supporter till Malmö FF och SS Lazio, och under hösten 2002 såg jag all fotboll jag kom över och blev blixtförälskad i italienska Serie A och Premier League. Brist på framgång för mina lag och allt hetare känslor framför TV-apparaten gjorde att jag inte sett så mycket fotboll sedan dess, då mina föräldrar inte lät sin trettonåring flippa ur framför TV:n.

Under tiden fotbollen tillfälligt tog över mitt liv så tappade jag kontakten med motorsporten totalt, och hade bara koll på vad som hände i F1, även om jag inte följde serien med större intresse än att jag såg tävlingarna på söndagar. F1 existerade inte i mina tankar, som mest handlade om Liverpools nästa match och en allt mer tidskrävande skola. Jag missade flera tävlingar i rad i början av 2005, när Ferrari hade däcksproblem, och det såg ut som att mitt intresse skulle blekna bort helt. Det som vände vinden var när någon frågade mig vem som hade pole position i Storbritanniens Grand Prix 2005Silverstone Circuit. Jag hade förvisso sett kvalet, men kom inte ens ihåg att Fernando Alonso tagit hem pole position, med Juan Pablo Montoya på andraplats. Det blev en väckarklocka för vad som höll på att hända, och jag har bara missat en tävling sedan dess (på grund av utlandsresa under ett lopp i Ungern i augusti 2007).