Användare:Stora Gurkan

Från Wikipedia

Stora Gurkan, användare på svenska Wikipedia, sedan augusti 2005 även administratör.

[Ej aktiv sedan sommaren 2006, ej längre administratör. --LPfi (disk) 27 april 2012 kl. 13.27 (CEST)]

Presentation[redigera | redigera wikitext]

Gurkan är ett smeknamn för Gustaf. "Stora" kommer av att Stora Gurkan har en lillebror med samma namn (dock inte tilltalsnamn). Förleden borde väl egentligen vara "Store" eftersom Stora Gurkan är en man, men det har alltid uttalats på talspråksvis, med -a.

Stora Gurkan föddes på 1970-talet, bor för närvarande i Stockholm och är nästan sjukligt intresserad av politik och politisk historia utan att egentligen vara politiker själv. Han har en del akademinska meriter från Stockholm och Uppsala, men trots att poängen nog skulle räcka till åtminstone en fil.kand. har han ännu inte tagit ut någon examen.

Bidrag[redigera | redigera wikitext]

Stora Gurkans bidrag till Wikipedia finns i den här listan.

Tvivel[redigera | redigera wikitext]

Efter somliga diskussioner, t.ex. en och annan om olika politiska begrepp (såsom Diskussion:Realsocialism) och om korrekt språklig form på Diskussion:Orusts kommun, har Stora Gurkan, trots att han kan sägas ha "vunnit" diskussionen om språkformen, börjat tvivla på möjligheten att på ett seriöst sätt arbeta fram en korrekt och sanningsenlig encyklopedi baserad på allas medverkan. Det känns ofta som om det är alltför många som låter sig styras av sina känslor och åsikter när de skriver på Wikipedia, i stället för att tänka igenom vad som verkar riktigt och förnuftigt. Stora Gurkan har därför en känsla av att han inte kommer att ägna så väldigt mycket tid åt Wikipedia framöver.

Språkkunskaper[redigera | redigera wikitext]

sv Den här användaren har svenska som modersmål.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
de-1 Dieser Benutzer hat grundlegende Deutschkenntnisse.