Hoppa till innehållet

Användare:Zelga Danho

Från Wikipedia

Zelga Danho, (Arabiska: زلكا دنحو), född 15 februari 1994 i Qamishli[1] i Syrien[2], är en Assyrisk/syrian- Svensk modell, Bloggare[3] och den första Influerare[4] från Mellanöstern. Hon är entreprenör och driver en personlig blogg[5], Zelga, sedan 2017 och är grundare av produktmärket L&D sweden[6].

Zelga är född och uppvuxen i staden Qamishli, vid sexton års ålder flyttade hon till Sverige med sin familj. Hon gick ut Linköpings universitet i Norrköping våren 2020 där hon läste Byggnadsingenjör[7]. Den 1 april 2019 startade Zelga sitt eget produktmärke ldsweden.org[8] där hon designar tvålar och andra produkter själv. Detta företaget är en av hennes drömmar som hon har arbetat med länge bredvid studierna. Målen var att all vinstern i L&Dsweden kommer gå till Hjälporganisation[9] som förmedlar stöd till barn och sina familjer.

Zelga har arbetat för mer än 60 märken över hela världen och hon har varit modell i kampanjer för bland annat smyckeskedjan, sportkläder, skor, Makofit[10], stronger[11], Arroganz[12], Klasse14[13] m.m. Hon har varit med på några utländska modetidningar. Hon talar flytande Svenska,Engelska, Arabiska och Assyriska.